2010. március 31., szerda

2010.03.31.

Ádám első igazi húsvétja lesz ez, tavaly még nem foglalkozott a körítéssel csak örült az ajándéknak. Igazi férfi, csak a lényeg érdekli. Az oviba ma jött a nyuszi. Már múlt héten kellett kifújt tojást vinni, nem kis fejtörést okozva nekem ezzel a házi feladattal. Tudom, amatőr dolog de eddigi életem során még soha nem kellett tojást kifújnom. Viszont olyan simán sikerült, tényleg olyan egyszerű volt ahogy mondják, így felbátorodtam és lehet idén főtt tojás helyett csak a kifújt héjakat festek itthon is. Na azért erre alszom még párat. Ezek a festett héjak ma jöttek haza még néhány apró ajándék és egy csokinyúl kíséretében. Ez utóbbi sorsa a küszöb és a nappali között még cipőlevetés előtt bevégeztetett.

Kicsit később elmesélte, megmutatta, hogy keresték az udvaron az nyuszit vagy az ajándékokat vagy mind a kettőt. A lelkes beszámolóban néha elvesztek a részletek. Még énekelt is :-)

Délután elindultunk a boltba, az utca végéig jutottunk mikor esni kezdett az eső. Hátra arc, Szabó család mint akit üldöznek rohan vissza. Közben még jobban szakadni kezdett, semmi baj fiúk itthon maradnak én mehetek EGYEDÜL. De Ádám akkor már beleélte magát a bolt programba (imád vásárolni), ne érje csalódás, vízálló ruhát öltött és immár kettecskén elindultunk ismét a boltba. Útközben a szakadó eső és az ernyő forgató szél váltogatta egymást közben kisebb megszakításokkal szikrázott a nap.

Úgy néz ki működni fog az esti mese dolog. Miki két napja teljes nyugalommal veszi tudomásul, hogy mese után puszi, anya kimegy és jön az alvás. Ez nagyon jó, mert nagyon szeretek nekik mesélni. Lekuporodok a két ágy közé, Ádám úgy teszi a fejét, hogy lássa a képeket, Miki békésen fekszik.

1 megjegyzés:

  1. A lányok is szeretik a meséket. Az Anna és Peti csak Tarát érdekli, de Szutyejev Vidám Mesék könyvét MiriCica is imádja! És a mesés verseket is! Ami állatokról szól és rímel!

    VálaszTörlés