2010. március 27., szombat

2009.11.12.


Micsoda műsor volt nálunk a héten. Az egyik házhoz kijöttek a tűzoltók. Mi már csak azt hallottuk, hogy a létrás autó próbál kitolatni, két tűzoltó navigált a sofőrnek, szinte centinként kanyarodott. Befelé még simán ment de kifelé már nem. Itt elsősorban személyautókra szabták a terepet, vagy 10-15 percig itt matattak az ablakunk alatt, vinnyogott a tolató radar. Ádám már aludt de különben tuti oda lett volna az eseményért, imádja a tűzoltó autókat. Azért remélem ha ég a ház keresztül vágtatnak az autóbeállók tetején, meg a patkán és hasonló tereptárgyakon.

Másnap megtudtuk a felhajtás okát. A másik lépcsőházban anyu kiment az erkélyre bagózni, apu becsukta az ablakot, ne menjen be a füst. Közben csöngettek, apu kiment becsukta maga mögött az ajtót és az egy éves gyerek bent maradt a lakásban, anyu meg kizárva az erkélyre. Szuper biztonságos ajtókat építettek be (szabvány :-() öt ponton záródik, kívülről gomb van rajta, csak kulccsal lehet bejönni. A betörő is előbb töri át a falat, mint az ajtót. Lakatosnak egy délelőtt feltörni, kulcs nélkül. (mi adtunk egy tartalék kulcsot a mamámnak)

Szóval egy tűzoltó felmászott, szerencsére a fürdő ablak nyitva volt, ott be tudott mászni és beengedte a szülőket. Arra kíváncsi lettem volna az egy éves mit szólt ahhoz, hogy egy idegen mászik be a fürdőablakon. Ja ezért az akcióért kijött a létrás autó, egy másik tűzoltó és a parancsnoki kocsi. A létrás autó egyértelmű, a harmadikra kellett felmászni de a másik kettő minek kellett, számomra rejtély.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése