2010. december 31., péntek

2010.12.31.

Reggel Ádám 7 körül kelt, Miki fél órával később kopogott. Nyitom az ajtót de rögtön visszanyomja:
- Neee apaaaaaa!
- Neked is jó reggelt, örülünk, hogy felébredtél, apa dolgozik.
- Ja. - "akkor jó leszel te is" pillantással előjött.

Ma kis (nagy) túlzással természetfilmet néztünk, a konyhánkban. Az egyik zuzu beszabadult a sütő alá, Leó utána. De már dagadt és nem fér be, ezért csak ült a sütő előtt és próbálkozott innen is onnan is, aztán elunta, más elfoglaltság után nézett. Miki itt fedezte fel, hogy védence az áldozat, elrohant kikotorni. Próbálkozott kézzel, nem érte el, fogott egy kiskanalat, azzal sem érte el, itt segítséget kért. Megpróbáltam "hasra" feküdni mert az a nyamvadt egér egészen a falig elment, kézzel esélyem sem volt kiszedni. Fogtam egy fakanalat azzal sikerült megmenteni a jószágot, gazdája epedve várta. Elkunyizta a fakanalat is és még párszor eljátszotta a mentőakciót. Nem sokkal később Ádám zuzuja is bekotort a sütő alá de szerencsére már nem olyan messze, így megmenteni is könnyebb volt.

Ma délre kellett visszamenni a dokinénihez, a tüdőgyulladást megúsztuk de még nagyon sípol meg zörög a tüdeje jövő héten nem mehet oviba.

Nehogy lazítsunk ma Miki kezdett köhögni, úgy felkeverte a gyomrát, kétszer is hányt. Ez így túlzás, mert inkább csak olyan buki mennyiség jött ki (szerencsére) de az alvós állatait beterítette, meg a szőnyeget, ruháját, részben engem is. Fél hétkor még bekapcsoltuk a gépet egy gyors mosásra, hogy Büdikutya használható legyen takaródóra. Ma éjjelre Mikit csomagoltam zsíros pelusba, láza nincs, kedve, étvágya jó, várom a fejleményeket. Az utóbbi hetekben Ádámon végigment egy csomó gyulladás, Miki megúszta kis köhögés, orrfolyással, bízom benne, most is hamar összeszedi magát.

Itt a szilveszter. Kolléganő fölöttünk bulizik, szórják le a különböző tüzijátékokat az erkélyről, remélem a gyerekeket nem ébreszti föl. Tudom, ilyenkor mindenki bulizik főleg aki nem terhes, nem szoptat és épp kisgyereke sincs vagy kapott kimenőt de a tüzijátékokat mért egy parkolóba kell szórni ahol a közeli házak miatt jól vizhangzik, ráadásul a lakópark tele van 5 év alatti gyerekekkel. Egyik sem tegnap költözött ide.
Leó a fürdő és az előszoba védett zugai közt ingázik, ha ma éjjel nem kap szívrohamot akkor soha.
Boldog új évet mindenkinek! Én eszméletlen bulit csapok és elvonulok aludni :-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése