2010. december 6., hétfő

2010.12.06./2.

- Meg se kérded hogy vagyok?
- Hogy vagy?
- Ne is kérdezd! Hosszú délutánom volt!

Ádámnak hasmenése van, ez két tányér tejfölös hús és egy mandarin után derült ki. Ebéd után megevett egy egész csokimikulást, később is kínáltam, itt a lehetőség legálisan csokizhat de nem kérte.
Miki jókedvűen ébredt, szokás szerint pörög, mint egy búgócsiga, úgy örül, hogy Ádám itthon van. Egyesült erővel segítettek porszívózni. Csak néhány morzsát akartam föltakarítani így nem szedetem föl előtte semmit. Hiba volt. Amíg én bedugtam a gépet Ádám már kapcsolta is be, Miki pedig felszívta Ádám zokniját. Nekem csak a fura hang ütötte meg a fülem, kikapcsoltam, biztos ami biztos belenézek a porzsákba és ott figyel velem szemben fél pár térdig érő zokni.
Gondoltam keresek a fiúknak valami értelmes programot, közeleg a karácsony, előkerült a karácsonyi zene válogatásunk, beraktam. Nagyon tetszett nekik azzal nem volt baj de mindkettő pattogott a nappaliba, "táncolunk" címszóval, majd föl-le rohangálás és dübörgés lett belőle. Akkor ismét eszembe jutott a technika szakkör. Miki kezébe adtam egy kisollót és egy reklámújságot, az ollónak nagyon örült, nem engedte megmutatni a használatát csak fogta a kezébe és buzgón tépkedte a papírt, legalább két egész percig boldog volt, aztán ketté tépte az aktuális lapot és újért nyivákolt.
Ekkor érkezett meg anyu Télapója, színezőt kaptak. Itt voltunk egy rakás színezővel egy raklap hegyetlen ceruzával (tegnap törött el az utolsó hegyezőnk) és két színezni vágyó gyerekkel. Még életükben nem színeztek 3 percnél tovább de most feltétlenül színezni akartak. Öltözés irány a bolt hegyezőért. Itthon mire minden színből kihegyeztem egyet már nem is volt érdekes a színező. Miért nem lepett meg a végeredmény?
Volt még egy játékért vinnyogás, sőt a két Kisvakondon is jól össze tudnak veszni, pedig meg is van jelölve melyik kié. Épp itt pötyögtem az aktuális panaszáradatom, mikor csörgött a telefon és Edit elrabolt vásárolni. Soha jobbkor! Hosszú volt ez a nap két folyamatosan pörgő gyerekkel. Mikor hazaértem Miki épp befejezte a fürdést, kicsit megijedtem, hogy ennyire elmaradtam volna de aztán hamar kiderült, hogy kicsi szemem fénye fülig kakis volt így ő ma egy kicsit előbb fürdött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése