2010. december 4., szombat

2010.12.04.

Ebben a házban egy rakás csendmániás lakik kivéve a közvetlen fölöttünk lévő kolléganőt. Ma hajnalban 3-kor arra ébredtem (riadtam?), hogy leesett az ágyról, vagy épp bútort tologat. Aztán a fürdőszobában is járt mert hallottam, hogy engedi a vizet. Mire újra elcsendesedett nekem kiment az álom a szememből és bámultam a plafont. Ádám napok óta először köhintés nélkül végig aludta az éjszakát erre a szomszéd csinál nekem programot. Valamikor 5 után sikerült elaludnom, Ádám 6-kor ment ki pisilni, majd visszaosont a helyére és legközelebb 7-kor arra ébredtem, hogy a kis csapat hömpölyög be a hálóba. Nem is hallottam őket felkelni, pedig mire átérnek mindig felébredek.
Szokásos reggeli osztás, közben osztom a gyógyszereket is. Ádám ma nem volt hajlandó bevenni a Zinnatot. A papíron az van, hogy be lehet keverni teába, szörpbe, ételbe, sőt még tejbe is csak ne legyen forró. Ez egy tejszínű lötyi a teával nem is kísérleteztem. Próbálkoztam pár korty tejbe öntve, visszadobta "nem finom". Feladtam, gondoltam majd ebédnél. Már jó előre beígértem nekik, hogy aki ma szépen ebédel kap csokit (nálunk ilyen most történt először, max süti szokott lenni ebéd után). Ádám levesébe rejtettem, brokkolikrém levesbe nem látszik, ráadásul a brokkolinak intenzív íze van de Ádám szereti, mindig repetázik belőle. Kiosztottam, vártam, épp csak belenyalt és eltolta "nem finom". Leültem én is enni, Miki megette a levest, kapott főzeléket, két tányérral is. Vártam Ádám mit lép de csak ült és még messzebb tolta a tányérját. Miki befejezte az ebédet, kapott csokit. Ádám sírt egy sort, majd felállt az asztaltól és inkább nem evett. Most mit csináljak vele? Látszik nincs tapasztalatom ilyen téren. Már a gyógyszer kikeverése is igazi kihívás volt. A hűtőnk teteje kezd patikára hasonlítani, győzöm megjegyezni kinek, melyikből, mikor, mennyit áááááááá csak össze ne keverjem. :-(
Ma szemmel láthatóan nincs jól 38 fölötti lázat mértem, valahogy be kéne adnom a gyógyszerét. Bezzeg Miki egész délelőtt pörgött mint egy búgócsiga "kéek teát, vizet, kekszet, kenyér, abból, vadászrepülőt, kiskutyafülét ..." sokszor két kívánság között levegőt sem vett. Hiába ő nem beteg és unatkozott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése