2010. október 1., péntek

2010.10.01. Szüreti mulatság az oviban

Ma szüret volt az oviban legalábbis a mulatság része :-) hátrányos helyzetű városi gyereknek ritkán adatik ilyen szórakozás. Egész héten lehetett sütit, innivalót felajánlani én saját készítésű almás pitével (mamám receptje, mindig siker) és citrom szörppel (anyu receptje) készültem. Valamint megrendeltem a jó időt, egész héten péntekre esőt ígértek és délelőtt egy kicsit valóban csöpögött is de délutánra még a nap is kisütött. Mikor odaértünk valamit játszottak de mire leadtam a tápot vége lett.

Utána kezdődött az izgalmas rész, a gyereksereg megszállta a felszerelést, Feri bácsi segítségével (ő a mindenes bácsi) pillanatok alatt ledarálták az összegyűlt szőlőt (egy fürt volt reggel a belépő).

A darálást később a fiúk is kipróbálták, először együtt,

aztán külön is.

Miki annnnnyira beleszeretett a kerékbe, csak csellel tudtuk elcsalogatni (igen, az ott a háttérben az én pocakom).

Voltak ügyességi játékok, itt célba dobáltak.

Kipróbálták az udvari játékokat,

csúszdáztak

lelegelték a büféasztalt

és Ádám festett. Ezt a falat az óvónők már nyáron elkezdték de azóta az időjárás gyakran hátráltatta a folytatást. Így most mindenki alkothatott kedvére. Ádám megtalálta a legnagyobb ecsetet és módszeresen elkezdte rózsaszínre festeni a falat. Lehet érdemes lenne szobafestőnek adni?

Miki kiszúrta a szőlődíszítést és így próbált meg közelebb kerülni a szemekhez. Ádám azt hitte csoport kép lesz, apa pedig kapott az alkalmon :-)

A préselés csak Ádámot érdekelte, ő igen aktívan részt vett a folyamatban, Feri bácsi meg is dicsérte milyen gyakorlott. Természetesen, az erkélyen bő szőlőtermés van, szinte minden hónapban szüretelünk :-DDD

Viccen kívül nézzétek milyen ügyesen csinálja, merít

és borít.

Klassz nap volt, jól éreztük magunkat, Ádám sajnos a program kihirdetett vége előtt elunta így mi haza indultunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése