2010. október 5., kedd

2010.10.05.

Az óvoda csütörtökön kirándulni megy (mindenki szurkol nekik a jó időért!). Útiterv a következő: reggel csapatösszevonás után elsétálnak a vonatállomásra, mindössze két buszmegálló és van biztonságos járda. Ott megtekintik a "vonatsimogatót" itt régi vagonokat, mozdonyokat lehet nézegetni sőt fölszállni rá (szerintem elbújok Ádám zsákjába és én is megyek :-D). Utána fölszállnak a vonatra és elmennek Szigetvárra. Ott elsétálnak a várig, szabadfoglalkozás és délután ismét vonattal haza, az állomásra kell menni értük.

Részemről már szeptember elején oda voltam a tervért, Ádám vonatmániás, tuti élvezni fogja.

Ma az oviból hazafelé, elhaladtunk két anyuka mellett, az egyik azon sápítozott, hogy micsoda dolog ilyen hidegbe ennyi gyerekkel gyalog menni, meg aztán Szigetváron is gyalog mennek a várig borzasztó, rettenetes, gyerekkínzás. Biztos volt tovább is de azt már nem hallottam. Lehet én működöm rosszul de szerintem még nincs veszett hideg, egyébként mifelénk feltalálták a kabátot (sapkát) és létezik gyerekméretben is. Nekünk például több is lóg a szekrényben, különböző méretben és vastagságban. Két buszmegállónyi távot még a két évesem is simán végig tud gyalogolni akár oda vissza is. Vagy valóban mehetnének busszal mire a helyi járat az ovihoz ér már fürtökben lógnak rajta az emberek és mivel pár éve megváltozott az útvonala jókora kerülővel teszi meg a távot. Tehát az óvónőknek kb 100 gyereket kellene felpasszírozni a zsúfolt buszra, majd a város fölösleges megkerülésével elérni a pályaudvart. Teljesen megértem, hogy a biztonságosabb sétát választják! Szigetvár nagyon szép hely és emlékeim szerint ott sincsenek nagy távok, simán eljutnak az állomástól a várig. Azonkívül szerintem egy kirándulás pont arról szól, hogy felemeljük a hátsónkat, elhagyjuk a szállító járművet és az egyik lábunk a másik elé pakolva gyalogolunk, erdőbe szagoljuk a fákat, hallgatjuk a madarakat, városba olyan dolgokat nézünk ami mellett máskor elszaladunk. Halkan tenném hozzá ha a gyerekekre mérőórát tennénk a legtöbb ennek a távnak a többszörösét lefutja az ovi udvarán is, akkor meg mitől félünk?


Ma reggel az óvónő azzal fogadott, hogy Ödönke beteg, Ádám pedig tegnap egész nap szépen játszott a többiekkel, jól érezte magát, egy hangját nem lehetett hallani, minden rendben volt egész nap. Szóval Ádámmal semmi baj nincs ha Ödönke nem piszkálja. Gondolom az óvónő is örült a nyugis napnak :-)

Ádámnak mondtam, ha megint bántja akkor hagyja ott és keressen más pajtást, más játékot. Majd még mondogatom neki és remélem sikerül eredményt elérni.

Jaj majdnem lemaradt az egetverő hír! Miki tegnap rámutat egy autóra:

- Béeméem!!! (BMW) - oda nézek és valóban egy BMW volt, méghozzá egy igazi sportos, pasis darab.

- Tetszik neked?

- Ahaaaaaaa!!! (nekem is)

Szóval a gyermek alig látszik ki a földből de a BMW-t már felismeri, jól meglepett.

Ezt a kamiont Ádám tegnap fogta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése