2010. október 25., hétfő

2010.10.25.

Ádám nem volt itthon nem volt írnivaló. De azért volt csak kevés, most pótlom.

Miki tegnap reggel felébredt, ahogy nyitottam az ajtót már furakodott is ki a résen:
- Szijjjjjjjja Leó! - ugrott a macska nyakába.
- Neked is jó reggelt kis mókus. Köszönöm jól aludtam, és te?

Reggeli fogmosás után meg szokták mutatni a fogaikat, milyen szép fehérek lettek. Miki most is villogtatja a teljes készletet, megdicsérem, szokás szerint majd rám mutat és nekem is villantanom kellett :-)

A délutáni ébredés is emlékezetes volt. Hallom kopog, megyek ajtót nyitni. Kijön rám néz:
- Apa???????? - nem sokkal előtte ért haza hallotta a hangot.
- A fürdőszobába van. - már el is viharzott.

Ádám ma reggel jött haza, azóta folyamatos a vinnyogás és a hiszti. Már vagy tizedszer vadásztam le a csillárról. Folyamatos a szaladgálás, karnison lógás, egymás nyúzása. Vártam mikor dörömböl a szomszéd. De vagy beletörődött vagy nincs itthon. Ugyanis képzeljétek újabban már munkanap délelőtt is veri a falat. Pénteken főztem az ebédet, Miki mászkált ismétlem mászkált. Igen tudom a sarka jól hupog de két éves még nem tud csendben járni. Kedves szomszéd fél 10-kor dörömböl. Legszívesebben nekiálltam volna kergetőzni a gyerekkel ha szaladgál az még hangosabb. Elegem van, nagyon irigylem a kedves szomszédot, hogy munkanap délelőtt van ideje aludni, de a gyereket akkor sem fogom megkötözni. Azon kívül nem tudom máshol, hogy megy de nálunk az ebéd nem kopog be az ajtón, a szennyes nem mászik be a mosógépbe az egyéb házimunkákat sem a manók végzik. Belőlem pedig csak egy van és amíg ezekkel próbálok haladni a gyereknek egyedül kell lefoglalnia magát. Nem tudom minden munkába bevonni, valamint ő nem az a típus aki simán elücsörög néhány papír és színes ceruza társaságában. Tudom, hogy létezik ilyen két éves de Miki nem ilyen, ő mászkálni szeret.
Azt pedig csak halkan tenném hozzá, hogy a közvetlen fölöttünk lakó kolléganő (egyedülálló fiatal) minden lépését halljuk, este 8 és fél 11 között ez különösen jól érvényesül. Azt is hallom ha porszívózik, ha fürdik. Most én is verjem a plafont mint egy őrült? Ő sem tud a föld fölött 10 centivel közlekedni.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem mielőtt begolyózol, beszélni kellene vele. Mármint a szomszéddal.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    MEgérkeztünk a naplótokba,kedvencekközé raktalak úgyhogy ezentúl olvasni foglak titeket.Puszi:BEncikusék(Beus)

    VálaszTörlés