2011. szeptember 2., péntek

2011.09.02.

Január óta nálunk a hónap a második nappal kezdődik igazán. Maja ma 8 hónapos. Megkísérlek egy kis összefoglalót:
Teljesen biztonságosan és ügyesen ül, ha megfelelő kapaszkodót talál feltérdel, feláll. A kádban is ülve fürdik. Az ágyát tegnap a legmélyebb állásba kellett rakni. Profi kommandósként kúszik, a lakásba bárhova eljut, ha sokat mutogatom a róla készült videót(2), lehet rövid időn belül behívót kap egy elit osztaghoz. Amúgy igen talpra esett csaj (az én vérem - büszkén kihúzza magát) nem leszek meglepve ha pilótának, kamionsofőrnek, vadakat terelő juhásznak áll. Azért majd igyekszem hölgynek nevelni, már alig várom, hogy legyen haja és szépséges copfokat fonhassak.
A kezdeti nehézségek után megbarátkozott a kanalazós evéssel. Keveset eszik de azt szívesen teszi és ez nekem már elég. Nem válogatós csúszik a borsó, brokkoli, sütőtök, vegyes zöldség, répa (ez talán a legnagyobb kedvenc), már hússal is keverve. Szereti a barackot, körtét, banánt.
Nekem némi lelkifurdalásom van, hogy a fiúknak főleg én főztem neki meg alig de olyan apró adagokat eszik, hogy egyszerűen nincs értelme külön főzőcskézni (sajnos). Egy üveg babakaja három Maja ebéd. Kinyitom az üveget egy adagot lefagyasztok a többit két nap alatt megeszi. Van hogy egy üveg négy napra is elég. A teljes havi fogyasztása megáll 5-6 üvegből. Szóval egyszerűen fölösleges nagyobb adaggal telepakolni a fagyasztót. Türelmesen kivárom amíg ehet mindenfélét amit mi és akkor főzőcskézek neki is. Mert én nagyon szeretek főzni, babapempőt is, de Maja esetében sajnos tényleg energia pazarlás.

A fiúk tegnap orvosost játszottak. Ádám volt a fogorvos, vitte Mikit a műtőbe foghúzásra. Egyszer csak valamelyik megjelent apa kombinált fogójával. Mikor csenték el??? Mondogatták, hogy foghúzás, fogó de nekik is van fogójuk azt hittem az van a kezükbe. Viszont szó nélkül elcserélték velem az igazit a játékra. Mikor Miki volt az orvos ő mindenkinek szurit osztott és szorgosan lázat mért.

Az utóbbi napokban sajtos bagettel kísérleteztem. Találtam egy receptet a neten (főleg a formája fogott meg) de valahogy nem volt az igazi ezért a görög kiflit szedtem elő, sonka helyett sajttal töltöttem. Siker volt de nem bagett. A tegnapi már majdnem jó volt, még mindig nem bagett de rajtam kívül ez senkit nem érdekelt, a végeredmény nagyon finom volt. A tésztából eredetileg
grissinit kell készíteni de mivel egy sima sós kelt tésztáról van szó, gondoltam nyerő lesz
bagettnek is. Tekertem belőle néhány kiflit, a maradék tésztát pedig megcsináltam grissininek. Itthon csak olasz ropi néven mutattam be, bomba siker volt, legközelebb többet kell csinálnom. Remélem a kép hűen visszaadja, hogy valódi kézműves termék, nem holmi egyforma gépi gyártmány. :-DDD
A másik kísérletem a jégkrém. Itt nem a recept új csak az eljárás, dinnyés hókristályt töltöttem a (folyt. köv. az illusztráció után)Már megint fordítva rakta be de szerintem Villám McQueen felismerhető rajta
Van hercegnős is hi-hi-hi

formába. Még a nyár közepén kaptam(tuk) hiper-szuper de még nem sikerül rendesen kiszedni belőle. Gyakorlom a technikát.

Néhány kép az elmúlt napokból:
Letepertem Ádámot, baj?
Mind elférnek az ölemben
Kire ütött ez a gyerek? játékunk sokadik fordulója
Nálunk senki sem számítógép függő (juj, közeledik a plafon :-DDD)
Tetőfedő ács
Művész
Az alkotás (ezt csak akkor szabad ha senki nem akar csúszdázni)

Most pedig nyafogok, három napja fáj a torkom, szúr az orrom, holnapra már taknyos is leszek és Maja ma éjjel is alig hagyott aludni. Ráadásul két napja reggel 5-kor kel, fél 6-ig még hajlandó csöndben heverészni akkor átjön hozzánk hátha így a fiúk még alszanak. Legkésőbb 6-ra Miki is megérkezik én pedig csak kábultan heverészek köztük.

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok Majának! Nagyon gyorsan fejlődik!
    A közös képetek pedig állati jó lett! Aranyosak vagytok rajta!

    VálaszTörlés