2011. szeptember 22., csütörtök

2011.09.22.

Gyerekszáj:

- Miki mi volt az ebéd az oviba?
Nézegeti a pólóján a foltokat, végül kiböki:
- Paamicsom. (paradicsom)

- Ana mit hütötté, mé mejeg a hütő? (mit sütöttél még meleg a sütő) - szegezi nekem Ádám a kérdést, lebuktam. :-)))

Ádám egészen hosszú mondatokat képes alkotni:
- Amiko Miku mamáho megyü, akko Miku mamáho megyü. (amikor Mikus mamához megyünk akkor Mikus mamához megyünk) - világos. :-)))

Tegnap két új dalt tanultak az oviba. Egymás szavába vágva adták elő. Miki verziója:

- Fice fice bumm, bumm, bumm. - a rece az elejével együtt lemaradt.
- Ha meázi kidobjuk. - ennyire emlékezett. De ezeket délután többször is elénekelte.

Tegnap a barátnőm jött el a lányaival. Ilyenkor határozattan javul nálunk az egy négyzetméterre eső lányok száma. A fiúknak ismertettem a programot, Ádám kicsit később kérdezi:
- Miko jö Edi? Má alig vájom! - azt nem tudom, hogy a lányokat vagy a sorompónyitást várta jobban. :-)
Almás-fahéjas muffinnal készültem, nagyon szeretem ezt a sütit, mert szinte mindig van itthon hozzá minden és 20 perc alatt kész, na jó még 20 perc a sütés de az már megy nélkülem is. Sikere volt a csipet csapat pillanatok alatt eltüntette. Tamara külön csak nekem elmondta, hogy nagyon finom volt. Az ilyen mondatokért imádok konyhatündérkedni!
Bementek a gyerekszobába, megbeszéltük, hogy az ágyakra szabad fölmászni csak ne túrják szét, és nem szabad ledobálni semmit. Büszkén jelentem, hogy az öt gyerek betartotta a szabályt (a két kicsi kint maradt velünk a nappaliban). Volt viháncolás, nevetgélés és remekül szórakoztak. Ádám előszedte legfiúsabb kincseit, megpróbálta velük lenyűgözni a lányokat, kevés sikerrel. Hiába a csajozást még gyakorolni kell. :-)
A legnagyobb sikert néhány cukor lánc aratta. A lányok nyakát díszítette, ők nagylelkűen megosztották a fiúkkal. Miki pár percre megkapta az egyiket, fel is falta. Ez akkor derült ki mikor pakoláskor előkerült az üres madzagja. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése