2011. augusztus 10., szerda

2011.08.10.

Gyerekszáj:

Majam, Majaka baba, kicijeány - ez mind Maját jelenti Miki nyelven

Miki ül az ölembe:
- Je ke ágni a szememet.
- Mért vágjuk le a szemedet???
- Mert jó kocos.
- Kócos?
- Ige.

Mikinek kedvenc kérdése a mért. Nekem már nem annyira. Naponta többször is szórakoztat ezzel a kérdéssel. Kedvencem, mikor valamire rámutat:
- Ez mi?
- Homok.
- Mét??? (erre mit mondjak?)
- Mert az a neve.
- Mét?
- Mert így hívják.
- Ja.
Vagy, megyünk valahova és egyszer csak megszólal:
- Mét?
- ???

Undok, szőrösszívű anya voltam ma elvittem Maját és kilövettem a fülét a jó helyen. Szegény lövész bácsi nagyon oda volt de azért megcsinálta. Maja csak a csattanás után kezdett ordítani de nagyon hamar sikerült megnyugtatni a gyors aloés kezelést most sem hagytam ki. Reggel készülődés közben Miki folyamatosan a sarkamban volt (hol máshol) ő is jönni akart.
- Hoja menűűű???
- Elviszem Maját, kap fülbevalót.
- Éni kéek fűbeajó!
- Majd ha nagyobb leszel kaphatsz. Jó?
- Jójesz!!!

Már fülbevalóval felszerelkezve, csinosan, bevetettük magunkat az Árkádba, vettem Majának egy szépséges télikabátot. Hazafelé vettem észre az egyik cipőboltban RÉSZmunkaidős boltvezető helyettest keresnek. Először elmentem mellette, gyerekkel a hasamon, hogy mennék állásügyben bármit is intézkedni? Aztán nem hagyott nyugodni a dolog, ha napi 4-5 órás munkáról lenne szó azt még meg tudnám oldani, visszafordultam. Legfeljebb ufónak néznek és szörnyülködnek, nem ez lesz az első alkalom. Pedig nem értem mért olyan rettenetes, hogy gyerek mellett is dolgozni akarok? Szóval bementem, nem lepett meg, hogy kissé foghegyről közölték önéletrajzot gyűjtenek, aztán lesz interjú. Gyorsan rákérdeztem a munkaidőre és igaz, hogy fél állás de egész napra kellenék heti két nap. Azt pedig nem tudom megoldani. Feltételezem legkésőbb szeptemberben kellene kezdeni és Maja fő tápláléka még mindig az anyatej, egész napra nem tud nélkülözni. Így nem vártam meg a szörnyülködésüket, eljöttem.

Maja tegnap megleste Mikit fürdés közbe. Még nincs bennem rutinszerűen, hogy ilyen ügyesen közlekedik ezért csak letettem a nappaliba*. Miki már a kádban állt egy száll habban mikor eszembe jutott, hogy nemsokára egy csöpp vigyor fog itt kíváncsiskodni. De akkor már késő volt. Azt ajtót nem csukhatom be mert kifelé nyílik és ha elé telepszik ő kint fog bömbölni mi pedig nem tudunk kimenni. Tehát csak siettem a fürdetéssel közben félszemmel Maját figyeltem, elkoboztam a bilit és mikor a WC-kefétől már csak egy karnyújtás választotta el, kiraktam a küszöbön kívülre.

* Maja nagyon ügyesen és főleg gyorsan kúszik (2 videó). Ez nekem teljesen új. A fiúk mozgásfejlődése is megfelelő ütemű volt de a kúszás ilyen szintje kimaradt. Ádám főleg gurult, aztán mászott. Miki ennyi idős korában közel két kilóval volt nehezebb ő beérte annyival, hogy elkúszott a szőnyeg széléig. Az azon túli világ felfedezésével megvárta a mászást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése