2011. augusztus 13., szombat

2011.08.13.

Elmentek. A pasik a játszóra, Maja alszik, csönd van. Lógok a neten. Függő vagyok nnnna. (huh kimondtam) Ha már itt lógatom a lábam, írok valami értelmeset is.

Messzi mamánál gyerektábor van, múlt héten épp 8 kiskorú részvételével. Messzi mama egyik nap ennyi gyerekre palacsintát sütött. Ádámtól viszonylag keveset tudtunk meg a nyaralásról de azért igyekszem összeszedni az információ morzsákat. Evett levest és másodikat, finom volt, játszott egy kislánnyal, este fürdött és messzi mamával aludt, távolsági busszal utazott. Nagyjából ennyit sikerült megtudni és azt, hogy hétfőn megy vissza. A lényegtelen apróságok, mint a mit evett, kivel játszott, mit játszott lemaradtak.

Ez egy tegnapi sztori csak lemaradt. Maja talált egy két forintost. Nem írtam el, tényleg két forintos volt, tudjátok azokból a nem is túl régi időkből amikor még volt ilyen apró fémpénz. Ádám gyűjtötte valahol de a kincs kategóriából már kiesett így Miki játszhatott vele. Ő elhagyta, Maja megtalálta. Egyáltalán nem voltam nyugodt amikor megláttam egy szem lányom mivel is játszik percek óta oly csöndben és békében de annnnnnyira boldog volt, hogy nem volt szívem elvenni tőle. A szemem folyamatosan rajta és a pénzen tartottam, még egy percig forgatta a kezébe, szájába, majd tovább állt. Itt gyorsan elkoboztam.
Egyszerűen nem értem mért azzal tudnak, békében és hosszan játszani ami életveszélyes??? Miki az éjjeli lámpámra van rákattanva. Fölkapcsolja és kihúzza a konektorból, majd visszadugja, bebújik vele a takaró alá és ott kapcsolja föl, aztán kijön a szobából. A lámpa pedig égve marad a takaró alatt. Nagyon szereti szétszedni persze szerelés előtt nem kapcsolja le. Ezzel akár 20 percig is elszórakozik, egyedül, csöndbe.

Mai gyerekszáj adag:

Víz színű kézmosószappanunk volt. Már hiányzott belőle jó három ujjnyi mikor a héten egyik nap Miki elégedett mosollyal mutatja a teli flakont. Feltöltötte vízzel. A rend kedvéért kicsit megszidtam, elmondtam, hogy nem szabad, mert most nem lehet használni. A gyereknek két füle van, mondandóm az egyiken be a másikon ki. Nem csinált belőle lelkiismereti kérdést.
Tegnap a szappanos lötyiből már csak két-három ujjnyi volt a flakonba, mikor Ádám tűnt el fürdőben "kezet mosni". Gyanús lett. Bent diadalmasan mutatja a csurig töltött szappanos flakont:
- Han benne szapp!!! (van benne szappan) - ő is után töltötte. Apa most kék színű szappant vett, kíváncsi leszek ezt mikor kezdik hígítani.

Ádámot megkérem valamire (bármire):
- Légy szíves vedd föl az autót a földről/add oda a tányért/fesd zöldre az eget.
- Mét? (mért)
- Mert megkértelek.
- Ja?

És még a végén gyorsan eldicsekszem, haspók Maja ma 40ml répapürét megevett. Na jó némi veszteség volt mert magára is kent néhány kanálnyit de fintorgás, köpködés nélkül EVETT. Nagyon büszke vagyok rá! Utána lefényképeztem talpig répa pakolásban (a bőrápolást sosem lehet elég korán kezdeni ? :-DDD).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése