2010. szeptember 29., szerda

2010.09.29.

Új beetetéssel hívják az embereket termékbemutatóra. Vasárnap felhívott egy hölgy és a közüzemi számlák összegéről érdeklődött (semmi konkrét tól-ig határt kellett megadni), majd kicsit sajnálkozott kérdezte szerintem mi az oka ennek, párat felsorolt. Megint illedelmesen sajnálkozott, megköszönte a válászaimat és cserébe ajándék utalványt ajánlott fel amit egy másik kollégával egyeztetve tudok majd átvenni. Na ezt sem várom ki féllábon, gondoltam, így jól meg is lepődtem mikor hétfőn csörgött a telefon és megkaptam az utalványok átvételének helyét és módját. Egy friss közüzemi számla értékét ígérték utalványban. Mit veszíthetek, egyeztettünk, majd tegnap Mikivel a hónom alatt megjelentünk a megadott helyen. Kicsit gyanús volt a dolog, örültem is, hogy a gyereket pont magammal kellett vinnem, mert ha mégsem tetszik a gyerekre hivatkozva könnyen leléphetek. Mikor odaértünk egyre gyanúsabb lett de gyűltek a nyugdíjasok is, a terembe aztán egyértelmű lett itt valami termékbemutató lesz. Az előadó, nagy mosollyal igen kedvesen körbement, bemutatkozott megnézte a számlákát, diszkréten csak az összegre koncentrálva és bőkezűen osztogatta az utalványokat. Meglátta az ölembe kuporgó Mikit és felajánlotta, hogy egy 1,5 órás előadásról van szó de ha nem haragszom nekem ad egy katalógust meg a kuponokat és hazamehetek. Lényegében kidobott de örültem neki. Itthon jobban megnéztem a katalógust tele volt haszontalan és drága dolgokkal. A kapott kupont természetesen fel lehet használni rájuk a következő módon: nevesincs botmixer (sima, semmi külön tartozék habverő vagy akármi) 10.000ft ebből 5.000ft értékű kupont elfogadnak tehát 5.000ft az a botmixer ami jó esetben max tíz használatot kibír és a legtöbb élelmiszerboltban 3.000-4.000ft-ért beszerezhető. 

Szóval a közüzemi számlák csak a beetetés részét képezik. Régebben ilyen bemutatókra vacsorával, utazással csábították a népet, most ez a kamu kedvezmény megy.

Ma Hudinivel volt jelenésem az orvosnál, logisztikai nehézségek miatt Mikit is magammal kellett vinnem. Nem szívesen mert a doki munkatempója óránként 2 beteg. De képzeljétek ma csoda történt 20-kor értünk a rendelőhöz, épp csak leültünk és előkotortam a kiskönyvem, nyílik az ajtó, mehetünk. Bent egy számomra új asszisztens pik-pak felvette az adatokat, megkaptam a szükséges beutalót (mehetek cukorterhelésre juj :-(), Mikit megcsodálták közben és 30-kor kint is voltunk, a 40-kor induló busszal pedig már vágtattunk is haza. 

1 megjegyzés: