2010. szeptember 22., szerda

2010.09.22.

Éjjel kettőkor hallom, Ádám kint mászkál, majd visszamegy. Gondoltam biztos pisilt, magamban adtam neki egy piros pontot az önállóságért és baromira örültem, hogy nem kellett felkelnem. Épp zuhannék vissza az álmomban (Nigella konyhájában voltam), mikor a másik szobában Ádám nyöszörög. Nem értettem ha egyszer kint járt mért nem jött be de ha menni kell, hát menni kell. Átbotorkálok:

- Ádám mi történt? Voltál pisilni? - rázza a fejét.

- Ne kapa puszi. - az éjszaka közepén??? Na mindegy ezen ne múljon.

- Ne kapa inni. - nem is kértél szivem. Közben sutyiban megtapogattam a pizsijét, száraz.

- Ádám menjünk ki pisilni. - rögtön indul. Amíg elintézi én kitapogatom a poharát. Megvan a puszi is, ivott is, pisilt is, mindenki boldog, megyünk vissza aludni.

Délután anyunál voltunk az úton szinte rajzottak a ronda szőrős hernyók. Miki pedig lelkesen ment és mindet megnézte. Láttunk még szöcskéket is, nagyon tetszett neki ahogy ugráltak előttünk. A kertbe szedett diót, meg kavicsot de legnagyobb sikere a diótörésnek volt. Most a buszozást is meglepően nyugodtan viselte, igaz csak 10 perc volt az út, ennyit azért kibir egyhelyben.

Miki új dolgot tanult:

- Miki mond Szabó Miki.

- Abó Miki. - de már Mikit mond M-mel :-)

A lényeg majdnem lemaradt. Ma voltam Hudinivel védőnőnél, megint cukrot talált a pisimbe, jövő héten megyek a dokibácsihoz majd ő dönt a továbbiakról. Elsőkörben valószínűleg cukorterhelés lesz, amit rutinból is megcsinálnak, aztán majd meglátjuk.

Meghallgattuk a szívét, teljesen jó ritmusban ver, egy kicsit kergetőztek mire a védőnő befogta a hangot. Ő az eddigi legszégyenlősebb gyermekem, mikor mocorogni kezdett sokáig csak belüről éreztem, amint odatettem a kezem abbahagyta. Apát is fokozatosan fogadta el, idegeneknek esélyük sincs. Ádám volt az egyetlen akit elsőre megrugdosott. A fiúk ennél bátrabbak voltak, Ádám már akkor is szeretett a középpontban lenni és hihetetlen fickándozást rendezett ha megérezte ő a téma. Miki nem túl lelkesen de azért illemből mindenkinek mocorgott kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése