2010. szeptember 5., vasárnap

2010.09.05./2.

Már megint azon ábrándozom mi lesz akkor ha véletlenül lányunk születik (apa teljesen biztos benne, hogy lány lesz, végül is ő a felelős ez ügyben :-D). Szinte biztosan érzem, hogy két ennyire pasis nagy tesóval nem lesz pláza cica. Majd megy autózni, szerelni a fiúk után, körömlakk helyett vehetek neki motorolajat :-D Az is biztos, hogy a személyre szabott testőrsége biztosítva lesz egy életre. Első körben apa a szülés után rögtön elmegy beszerzi a fegyverviselési engedélyt és a létező legnagyobb fegyvert amit legálisan tartani lehet, majd betanítja a fiúkat is, meg természetesen a lányt is, minden esetre. Ez a fiús vonal végül is sima ügy, már én is egész beleszoktam a fiús életbe. De mi lesz ha csak azért is valódi rózsaszín hercegnő lesz? Nekem a babázás már gyerekkoromban sem nagyon ment, csak mikor 10 éves korom körül bejött a barbi-láz. Az a klasszikus anyáskodó babázás nem volt rám jellemző egészen Ádám születéséig. A tündérkedős, királylányos világ is távol áll tőlem, bár copfokat fonni szeretek, talán ez kezdetnek jó. A fiúk haján ilyesmit nem tudok gyakorolni :-D

Már írtam, hogy megvannak a befutó nevek de azért a lányneveket újra és újra előveszem. Most épp a Bori és a Katica a kedvenceim, máris hozom az ellenérveket:

- nem tetszik a Borbála hivatalos forma, a Szaffiban megismert Borbála nevű kecske jut róla eszembe, bár a Bori forma is anyakönyveztethető, sokkal meggyőzőbb ellenérv, hogy a Szabó után az én fülemet bántja a B, Sz és Ó, O betűvel kezdődő nevek. Tehát kilőve.

- a Katica így ebben a formában tetszik de nagyon ott van a kísértés a Kati rövidítésre, pusztán szeretetből bővebb családom hamar rászokna. Semmi rosszat nem tudok mondani erre a becézésre csak nekem sokkal-sokkal-sokkal jobban tetszik a Katica és a Katica nem Kati. Ezt is kilőttük.

Valamint nagyon tetszenek még az angol nevek, fel sem tudom sorolni mind olyan sok tetszik néhány szívemnek különösen kedves: Molly, Missy, Kelly, Jenny, Jessica, Jule, Kate, Shara, Rose, Amy nem folytatom mert még holnap is itt ülnék. Szóval ellenérvek:

- nem passzolnak a Szabóhoz a Taylor változatot pedig nem használhatjuk (nem is akarjuk!!!)

- a fenti listából több anyakönyveztethető itthon de láttátok már magyar írásmóddal ezeket a neveket? brrrrr Soknak van magyar megfelelője de a Rózsika, Júlia, Sára nekem nem tetszik annyira :-(

- valamint meggyőződésem, hogy ezek a nevek, bár nagyon szépek, mégis idegenek és nem passzolnak ide. Megpróbálom érzékeltetni: Ádám, Miklós, Molly látjátok, nagyon kilóg a sorból. Jobban mutatna így: Adam, Mickey, Molly de ehhez tőlünk jóval nyugatabbra, mondjuk London környékén kéne élnünk. Nem ott élünk, angol nevek kilőve.

Kíváncsi vagyok arra is Hudini miben lesz ügyes. Ádám egy évesen biztonságosan ment, pontosabban futott, nagyon ügyesen feltalálja magát egyedül is, viszont későn kezdett beszélni és ezen a téren még mindig nagyon le van maradva. Miki nagyon hamar rájött, hogy működik a világ és, hogy irányíthatja (ez nem mindig jó), most két évesen valódi szókincse van, képes rövid mondatokban beszélni és lényegében egész nap csacsog, viszont későn kezdett járni, tudta, hogy láb nélkül is eljut bárhova ha mégsem, segítségért kiállt és biztos akad egy önkéntes szállító :-)

1 megjegyzés: