2011. március 4., péntek

2011.03.04.

Tegnap tanácsadásra voltunk hivatalosak Majával. Dédivel megbeszéltem, hogy addig Mikit beadom hozzá megőrzésre. Reggel ismertettem Mikivel a programot erre ő rögtön el is szaladt öltözni, utána felpörögve rohangált a lakásba. Én igyekezetem elrendezni az itthoni dolgaimat, összeszedni a kiskönyvet, a szűrővizsgálatok eredményeit, egyéb dokinénihez intézendő fontos kérdéseimet. Aztán összeszedtem csemetéimet és indulás, útközben még elintéztük a postát, vettünk apának a nyomtatóba festéket. Dédi a buszmegállóba várt minket, ők elmentek Mikivel pogit venni mi Majával megcéloztuk a rendelőt. Mindig időpontra megyünk de így is gyakran sokat kell várni, most nagyon meglepődtem, mert csak egy babát kellett megvárnunk.
Az asszisztens néni nagy örömmel fogadott minket, előttünk csupa fiú volt bent és alapból nagyon oda van Majáért már a múltkori látogatásunkkor csak olvadozott fölötte. Most is annyira belefeledkezett a csodálkozásba, hogy az egyik receptről lemaradt a TAJ szám. :-)
A Leány 56,5cm és 4,2kg. A súlyán jól meglepődtek mert ránézésre még mindig igen aprócska, előttünk pedig egy óriás bébi volt bent az az öt combú barokk angyalka típus.
Dokinéninek elvittem Ádám papírját a 3 napos allergia vizsgálatról, ő rögtön adott egy beutalót a bőrpróbás vizsgálatra 20-30 perc és rögtön van eredmény, ha szükséges helyben vesznek vért. Ja és az egész sima TB-s vizsgálat.
Maja megkapta az oltásait, dédinél összeszedtük Mikit és irány haza. Kis mókus jól elfáradt, a dédinél nem akart aludni a buszon hazafelé úgy kellett ébren tartanom. Itthon megint felpörgött de azért rábeszéltem, hogy kísérje el Büdikutyát aludni.
Én is jól elfáradtam, nem fizikailag nehéz két gyerekkel buszozni, mert Maját a hasamra kötöm, (babakocsival buszozni lassan kimeríti a kiskorú veszélyeztetése tételt) Mikit kézen fogom hanem az állandó készenlét Mikire figyelni. A délután hátralevő részében csak vártam, hogy este legyen.

Reggel Mikivel bepakoltuk a mosógépet, Maja kakis ruháit szappannal előmostam. Az én szorgos fiam rögtön jött és utánozni kezdett. Kapott egy kis szappant és hagytam kibontakozni (fúj már megint gyerekmunka). A mosdóba is maradt víz. Igazából a pancsolás vonzotta de furfangos gyermek és igyekezett álcázni.

Maja felfedezte, hogy az ujja formatervezett és pont befér a szájába.
És egy egész mosolyt is sikerült végre elkapni.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon kis édes!
    Lini is éppen a bal hüvelykujját szopja. :)
    És éppen 2 hónaposan talált rá Ő is...

    VálaszTörlés
  2. Kedves Emili!
    Blognyitásom alkalmából küldök neked egy díjat, nagyon szép családod van gratulálok hozzá! A leányzó nagyon hasonlít a fiúkra.

    ingyom-bingyom-taliber.blogspot.com/2011/03/dijak.html

    Sajnos nem tudok ide hivatkozást menteni rendesen.

    Üdv Mariann!

    VálaszTörlés