2011. március 30., szerda

2011.03.30.

Szolgálati: végre felraktam az ígért képet IDE.

Ádám láztalanul ébredt és remekül van. Ébredés után az első fél órát végig vinnyogta különböző világfájdalmak miatt, az első többé-kevésbé jogos volt. Számomra érthetetlen okból föl akart mászni a WC-re de lecsúszott a lába és leesett, közben a biliből kilöttyent az előzőleg belerakott produkció. Ádám fekszik félig a pisiben, nagyjából abban a pózban ahogy megérkezett és visít. Nagy nehezen feltápászkodik, Miki már rohanna a pisibe tocsogni, visszatartom, föltakarítok. Ádám megnyugszik. Kiterelem őket, Ádám nem akar jönni, visít. Miki elmegy mellette, visít, Miki ránéz, visít, Miki már a szoba másik felében rá se bagózik Ádámra de ő már megint visít. Reggelizni sem akar, csak tejet kér, elé rakom, visít. Anya bevesz egy vödör leszarom bogyót vesz egy (sok) NAGY levegőt a fürdőszoba felszáradt, mehetünk fogat mosni. Ádám nem akar fogat mosni, visít. Miki boldogan sikál a kád szélén állva, Ádám fogát én mosom meg ordítás közben jó nagyra nyitotta legalább azon nem kellett külön veszekedni. Letörlök mindenkit, visszapakolok a szekrénybe. Ádám nem akar átöltözni, nem akar pólót választani csak visít. Itt nem is tűnt olyan rossz ötletnek zoknit tömni a szájába. De anya inkább beszed még egy vödör leszarom bogyót, gondolatban fut pár kört a ház körül (csak gondolatban mert igaziból lehet "elfelejt" visszajönni) és megy rendberakni a legkisebbet aki tőle szokatlan módon csöndben szemlélődik a kiságyban és türelmesen várja a reggelit. Mindeközben Miki csak és kizárólag futva közlekedik a lakásban, röpke fél óra alatt annyiszor használtam a "Miki ne szaladgálj, Ádám ne visíts" mondatot, hogy ha fizetnének érte már meg lenne a családi házunk ára.
Mindenki reggelizett, kiosztom a kimenős ruhákat, Miki pillanatok alatt kész van, Ádám némi biztatás után elkészül, indulunk a boltba. Viszonylag simán megoldjuk. Itthon levetkőzés, kiosztom a jutalom kifliket és amint leülök pisilni a nappaliba ismét vinnyognak. Kimentem és szét ültettem őket a szoba két sarkába.

Miki múlt héten megtanult fölmászni a konyhapultra és a radiátorra. A pultról eléri a hűtő tetejét, természetesen az csuda izgi. Ádám pedig két napja azt lesi az öccse, hogy tud oda fölmászni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése