2011. december 31., szombat

2011.12.31.

Maja ma - dobpergés, hatásszünet - fél 5-kor kelt! Mondhatni hasára sütött a nap. Akár kockásra alhattam volna a fejem de szerencsére akadt aki ezt megelőzze. Miki fél 12-kor jött át. Arra ébredtem, hogy egy tenyérnyi helyre próbálja befészkelni magát. Apa békésen hortyogott az ágy közepén én a szélén egyensúlyoztam, Miki pedig próbált helyet csinálni magának. Segítettem rajta. Közben köhögni kezdett. Elhelyezkedtünk, inni kért. Kikúsztam, ismét elhelyezkedtünk, megbeszéltük, hogy később visszaviszem. Kettőkor arra riadtam fel, hogy alszom. Miki már stabilan, szállíthatóan aludt de mivel Majánál ilyenkor már sanszos az ébredés úgy gondoltam erre az egy órára maradhat a mókusom.

Házi mestertolvajunk legfrissebb akciói:
Tegnap Mikivel mentünk sétálni, itthon megbeszéltük, hogy nem hoz autót, tudunk gyalogolni. Többször is próbálkozott, végül letette az autót. Elindultunk még épp csak kiléptünk a lépcsőházból amikor elővarázsolja a zsebéből az autót.
Ma reggel a boltban kezdtünk, kutyát akart hozni, többször is lerakattam vele öltözés közben de mégis kicsórta. Délután a játszóra szintén magával hurcolta. Bevezetem a távozás előtti motozást.
Pusztítjuk a maradék mézes sütit, az a szabály, hogy az asztalnál ülve lehet enni. Maja fölébredt, rögtön beáradtak hozzá a fiúk. Ádám kérdezi:
- Maja ehet sütiííí?
- Nem. - rosszat sejtettem. Nézek be a szobába és Maja egy mézessel a kezében ücsörög az ágyban. Miki csempészte be. Amint meghallotta, hogy nem szabad, már tépte volna ki a kezéből. Megesett a lányon a szívem, nem engedtem tőle elvenni de azt is többször elmondtam, hogy többet nem kaphat. Egyet megevett az nem dönti romlásba. De továbbra is bogaras vagyok hozzátáplálás ügyben. A mézes csupa olyasmit tartalmaz amit két éves kor alatt nem szoktam adni. Töménytelen mennyiségű cukor, nagy adag aromás fűszer, tojásfehérje kezeletlenül, nyersen, méz. A méz alattomos, mert rengeteg cukrot tartalmaz és mivel a méhecske az autópálya mellől is gyűjtöget az ólmot is összeszedi a virágporral. A pollenallergiát pedig csak zárójelben említem. Szóval kőszívű vagyok és ilyesmiket nem adok két éves kor alatt. Addigra fokozatosan megedződik a szervezte.

Miki másik mai akciója:
Szokása levetkőzni és egy szál fütyiben szaladgálni. Ilyenkor legalább fél óra mire sikerül rávennem a felöltözésre. Ma is ez volt a soros. Maja meglátta Miki fütyijét és úgy gondolta megnézi közelebbről, meg is markolta. Miki azt hitte ez jó játék (pasi):
- Maja megfogi füfimet!!!!
- Akkor csomagold el végre. - nem tette csak elszaladt. Indultam utána felöltöztetni mikor annyit hallok a szobából:
- NÉ PISIOK, PISIOK!!!
- Ana a Miki pisi! - és szánt szándékkal a szőnyegre pisilt. Olyan de olyan mérges lettem, gyorsan elszámoltam magamban tízig majd húszig és százig is nehogy beledörgöljem az orrát. Maját beültettem az etetőszékbe, Mikit összeszidtam, kezébe adtam a rongyot és felpucoltattam vele a szőnyeget. A véletlen balesetekből nem szoktam ügyet csinálni de ez szándékos volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése