2011. december 21., szerda

2011.12.21.

Éjjel Miki ébresztett az első álmomból, már bújt mellém mikor magamhoz tértem és semmi kedvem nem volt hadakozni, csak annyit mondtam, hogy később vissza fogom vinni. Nagyjából 20 perc múlva szedtem össze magam annyira, hogy kikússzak az ágyból, Miki ébren volt de nem tiltakozott csak teát kért, aztán elhelyezkedett és reggel találkoztunk legközelebb.
Ádám és Maja is lázasan ébredtek. Maja a 38,2-vel pont úgy ficánkolt mint bármikor, Ádám bágyadtan heverészett az ágyunkban. Délelőtt a lázcsillapító ellenére is stabilan tartotta a 39 fokot. Csináltam neki hűtő fürdőt, bár előtte megbeszéltük de közben meggondolta magát és iszonyú cirkuszt csinált a vetkőzésből a szobából is csak a karomban bírtam kicipelni (már 18 kiló). Aztán pancsolás közben lement a láza az életkedve is visszajött és alig bírtuk kipecázni. Átmeneti lázmentes nyugalom után délután ismét felszökött. Hétfőn mikor Miki volt lázas baromira örültem, hogy apa pont itthon van, nehéz lett volna egyedül egy beteg gyerekkel. Háááát ma kettővel, plusz a folyamatosan pörgő és figyelemre vágyó Mikivel picit sem volt egyszerű. Ádám időnként heverészett valahol, Maja főleg a karomban akart lenni, Miki közben a csilláron lógott. Ha véletlenül sikerült leülnöm és Maja nem tiltakozott a szint csökkenés miatt, esetleg békében játszani kezdett nagyjából egy percen belül Miki inni kért. Mire visszaértem Majához ő már ismét ordított. Fél ötre a lakás romokban, két lázas gyerek, Miki elesett és kilyukasztotta a száját, amíg ápoltam Maja is kötelességének érezte a sérülttel együtt ordítani. Én pedig csak a takarodót vártam.
Vacsora készítés közben noszogattam a fiúkat összepakolni, Maja ordított az etetőszékben, kiosztottam a lázmérőt Ádámnak, Mikinek a vacsorát, Maját megetettem, őt is megmértem, kapott mindenki lázcsillapítót, mindenkit megfürdettem, még mesét is olvastam és most csend van. Várom a holnapot. Akármi is ez, remélem pont úgy elmúlik mint a hétfői láz Mikinél és karácsonyra nem tervez senki semmilyen akciót. Úgy szeretnék idén egy lázmentes karácsonyt.
Éééééééés délután fedeztem fel Maja szájában a harmadik fogat. Az ő lázát akár a fogzásra is lehetne fogni de mivel a fiúk is lázasak erre kicsi esélyt látok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése