2011. december 27., kedd

2011.12.25-26.

A karácsony hátralevő részében vendéget vártunk. Első nap anyuék jöttek, ők beszálltak a közösségi ajándékozásba, együtt voltunk ebédeltünk, jó volt.
Délután a fiúk kimentek motorozni én megcsináltam a másnapi sütit.
A második napon a mamámékat vártuk ebédre. Ő ragaszkodott a saját ajándék vásárláshoz, sőt kikötötte, hogy távirányítós autót vesz. Apa ment el segíteni kiválasztani. Mamám nagyon szeret hatalmas dolgokat venni, NAGY autó, NAGY baba. Ezért apával előre megbeszéltük a méreteket, hogy aztán minden be is férjen a lakásba. A boltban még egy utolsó kísérletet tett, hátha mama meggondolja magát de nem. Azért igazán jól sült el a dolog.
Apa ragaszkodott az ajándékok fa alá rendezéséhez, ezért ismét betereltem a csapatot a gyerekszobába. A fiúk egész türelmesen vártak, ki se akartak lógni, beérték a kulcslyukkal. Ádám csak azt kérdezte, hogy a család többi része a másik szobába fog bújni. Ezt ráhagytam. Megbeszéltük, hogy a gyerekszobába kicsi a hely ennyi embernek.
Én nem bántam volna ha a szatyorból rögtön kézbe kapják az ajándékot de tény, hogy így kényelmesebb volt az átadás, mintha a fiúk az előszobába tolonganak a papa körül.
Támadás
- Ana néd kamion!
- Jendőjutó!!!!
Maja a babáját nagy ívben elhajította, majd percekig forgatta ezt a dobozt. (jövőre télllleg autót kap) Ennél még a barbit is alaposabban megnézte.
Mamám nem az a fajta aki csak úgy feladja de neki sem sikerült kedvet csinálni a babához. Maja szerzett magának valami csomagoló anyagot és azzal nagyon boldog volt. A babával azóta is csak addig foglalkozik amíg arrébb dobja az útjából. Pedig ez tényleg egy pihe-puha korosztályának nagyjából megfelelő darab.
Kié megy messzebbre? Ez a két markoló volt a nap sztárja. Egész hamar megtanulták irányítani bár a tolatással akadtak nehézségek és mély döbbenet következett mikor a madzag nem engedte tovább menni. Sajnos meglehetősen érzékeny szerkezet csupa apró alkatrészekkel. A mamám többször is megfenyegette őket, hogy ha összetörik, jövőre nem kapnak semmit de szerintem meg se hallották. Ebéd után a mamám magával hurcolta a fiúkat akik természetesen a markolókat is vitték. Meg leszek lepve ha egybe hozzák őket haza.
Egy pillanat béke
Hógömb
Maja próbálgatja a szárnyait, izé lábait. Egy két hete jött rá, hogy így hatékonyabban halad, egyre nagyobb távolságokat tesz meg. Sőt már a bútorokba kapaszkodva is lépked saját erejéből.
Amíg nem figyelnek, ezt leszedem. Még egy kicsit kinyújtom a nyelvem, hogy magasabb legyek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése