2011. december 15., csütörtök

2011.12.15.

Közérdekű közlemény!

Kedves rokonok, Ádám ovis táskájának a cipzárja felmondott. Átnéztem a szeretett darabot, megviselték az elmúlt évek, javítani nem érdemes. Ezért Ádám szülinapjára új táskát szeretne (vagy én? :-D). A jól bevált közösségi ajándékozás keretében arra gondoltam befektetnénk egy olyan tartós darabba ami az iskolai kirándulásokra is elkíséri. Akinek van egyéni ötlete a szülinapig jelezze. Köszönjük a mindig készséges együttműködést. :-)

Jelentem összekaptam magam. Igyekszem megbékélni a megváltoztathatatlannal és tenni amit lehet. Például szokás szerit kihozni az adott helyzetből a legjobbat.
Tegnap megsütöttem a karácsonyi mézes adagot, közben szép karácsonyi zenét hallgattam. Maja békésen végig aludta az egész műveletet, így teljesen egyedül alkothattam. Jó volt. Idén életemben először egyetlen adagot sem égettem el. És nagyjából 1,5 óra alatt kész is voltam. Fogalmam sincs hogy csináltam mert általában kétszer ennyi időre van szükségem. Na majd jövőre, mikor Maja már aktívan "segít". :-DDD Gyártottam egy egész erdőnyi fenyőt, Mikinek tavaly is az volt a kedvence és készítettem hóembereket is. Ezek a dobozba helyezés közben fejüket vesztették. :-( De nem adom fel, jövőre ismét nekiugrok. Évek óta kutatok hóember kiszúrót de nincs, vagy csak rengeteg másikkal összecsomagolva. Nos a szokásos karácsonyi motívumokból nekem van több is egy hóemberért nem veszek újabb szíveket és harangokat.
A konyhában megcsináltam a karácsonyi nagytakarítást, addig Maja élvezte, hogy egyedül fötörhet a fiúk játékai között. Természetesen időnként eljött a konyhába megnézni aztán folytatta. Nem is tudom mikor találta fel magát ilyen hosszú ideig nélkülem.
Úgy belejöttem a konyhai ténykedésbe, hogy sikeresen tönkretettem az aprítómat, talán apa talál hozzá alkatrészt. Szerencsére a gép megúszta így a botmixer adapterrel használható.

Miki hihetetlenül aktív és energikus már reggel ébredés után. Fogalmam sincs, hogy csinálja. Tegnap mandulát akart törni. Próbáltam leszerelni.
- Nem tudjuk megtörni kalapács kell hozzá.
- Kéek kajapacs!
- Apa elrakta. (legalább bemártom ha már csak én élvezem a műsort hi-hi-hi)
- Hojááá?
- El. Nem tudom.
- Mét?
- Mert korán reggel nem szabad kalapálni, a szomszédok még alszanak. (fingja nincs a szomszédokról, ez olyan megfoghatatlan dolog neki, mintha egy távoli bolygóról beszélnék)
- De én meg akajom pucojni! - és már megint a kalapács résznél tartunk. Ja és még 6 óra sincs.

Szintén tegnapi akció, valahogy megszerezte a kulcsomat, berakta a zárba. Iszonyú hisztit levágott az előszobába mikor elvettem a kulcsot. Aztán megbékélt a dologgal és Majával nagy egyetértésben lerámolták a polcról a sapkákat, sálakat, nadrágokat, még egy törölközőt is találtak, amivel Miki elkezdett gondosan megágyazni a szőnyegen. Egyszer csak azt hallom, hogy a lépcsőházi eseményekről tudósít:
- Csak e bácsi hot. (volt)
Azt én is hallottam, hogy valahol csukódott egy ajtó de a miénk nem átlátszó, honnan tudja a gyerek, hogy bácsi volt? A kulcs elkobzás előtt kinyitotta a zárat, most pedig a zajra odarohant az ajtóhoz és lenyomta a kilincset. Ez a gyerek mester tolvaj lesz. Kereshetek reszelővel töltött cipó recepteket.

Ma reggel egy (18-as karika) gumit lobogtatva jön ki a hálószobából:
- Mi ez?
- Apáé. (upsz ezt már megint honnan csórta?)
- Mi han bene?
- Zacskó. - hirtelen nem jutott jobb eszembe. A kibonthatom/milyen kérdés folytatás előtt kivettem a kezéből. Hiszek a korai felvilágosításban de reggel 5 előtt talán mégis csak túl korán van.

Gyerekszáj

Tegnap valami bujkálóst játszottak. Ádám kiabál nekem:
- Jöhet a húúúka megsüt a cicuka!
Bementem és meg kellett találnom Mikit aki picit sem feltűnően a fotelbe ücsörgött a takaró alatt. :-DDD

- Ki hota ki nadágomat? - kéri számon Miki.
- Biztos anya.
- Melyik??? (ilyen sokan lennék? :-D)

Most ismét divatos indián nevek aggatása. Nálunk ez már régi szokás de most közzé teszem a legfrissebbeket:
Maja - Kakasokat ébresztő (az első variáció a Sosem alszik volt de az az ördög :-D)
Miki - Folyton csacsog
Ádám - Mindig visít

Most pedig két karácsonyi kedvencem:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése