2011. március 10., csütörtök

2011.03.10.

Tegnap lemaradt, Ádámnak örökletes allergiája van, legalábbis a vizsgálatot végző dokinéni szerint. Ez hogy sikerült, fogalmam sincs, mert közel s távoli rokonságban nincs allergiás. Pontosabban fémérzékenység fordult elő, főleg nőknél. A bizsu engem is kiver, hiába drága lány vagyok. :-D Ez átok és áldás egyszerre. Áldás mert engem nem lehet átverni, amint lekopik a nemesfém rész már sebesedek is. Átok mert igazi szarka típus vagyok, imádok mindent ami fénylik és csillog de a bizsut csak a kirakatban nézegethetem. Ezért a férjemtől rendszeresen szépséges, mindig divatos ezüstöket szoktam kapni. :-)
Mikor ezt megjegyeztem a dokinéni kis híján leharapta a fejem - említettem már, hogy szívembe lopta magát?
- Ismeri a zsidó törvényt???
- Nem. (Bocs, vizsgálatra jöttem nem töri órára)
- Hét generációra visszamenőleg ki tudja ki volt allergiás! - saját érdekemben helyeslőn bólogattam, már minden mindegy csak innen jussunk ki. Mellesleg úgy tudtam, az allergia civilizációs betegség, nagy valószínűség szerint hét generációval ezelőtt és az azóta eltelt idő nagy részében elvétve fordult elő egy-egy szénanáthás.

Maja ma szokatlanul jókedvűen ébredt, pedig valószínűleg a fiúk ébresztették föl. A pihések negyed 7-körül keltek de még kb 20 percig a szobában matattak ÖSSZEVESZÉS NÉLKÜL, CSÖNDBEN, ja és közben a szoba is egybe maradt. Általában ha ilyen hosszú(?) ideig egyetértésben tevékenykednek akkor szekrény rámolás, ágy szétszedés, árvíz az eredmény és a lakás azon pontját katasztrófa sújtotta övezetnek kell nyilvánítani. Úgy látszik még nagyon reggel volt és álmosak voltak. :-DDD Szóval Maját ébren, békésen cumizgatva találtam, sőt azt is csöndben kivárta amíg a fiúknak kiosztottam a reggelit. Evés után beraktam az ágyába, háton fekve nézelődött olyan fél óra múlva kezdett nyüszögni, megfordítottam és a délelőttöt alvással töltötte.
Annak ellenére, hogy ma Maja volt a legjobb bébi kerek e világon, Ádámot felhívta a rendőrség. Telefonálás közben folyamatosan tudósított:
- A rendőké mebünteti Maja.
- Mért büntetik meg? Átlépte a sebesség határt?
- Me szömetej, me(g) ke(ll) büteti! - ezt én sem értettem csak gyorsan papírt ragadtam és leírtam. Megkértem Ádámot fogalmazza meg másképp de nem sikerült. Talán majd egyszer kiderül, mi törvénytelent tett az én két hónapos lányom. :-D

Délelőtt citromos roládot alkottam. Egy Ramas könyvből van a recept, először szentül elhatároztam, hogy én nem nyüglődök a piskóta tekergetéssel csak a krémet készítem el, betöltöm a piskótába és tortaként tálalom. De akkor pont a lényeg veszett volna el. Nagynéném gyakorlott piskótatekercs készítő, már többször elmondattam vele a technikát, hogy lesz az egyenes piskótából tekercs, törés nélkül de még nem mertem nekiállni. Most eljött a pillanat, a piskóta tökéletes lett és tekercs alakú, a krém kissé folyósra sikerült (lehet sok volt a citromlé), a tortadíszítővel esélytelen volt a csinosítás így erről lemondtam. Ezt leszámítva úgy néz ki ahogy elképzeltem, az íze később derül ki, úgy uzsonna tájékán.

2 megjegyzés:

  1. Szemetelt Maja nem??Nem azért kell a bünti???Én legalábbis így értelmezem:-)))
    A díjat köszönöm.Már kaptam ilyet, de köszönöm neked is.
    A dokinő egy p...szt lehet már bocs.
    Szegény Leó hova megy??Olvastam iwiwen is:-(((.

    Pusz, éVi

    VálaszTörlés
  2. A szemét szót érthetően használja, ez valami más lesz.

    VálaszTörlés