2011. április 24., vasárnap

2011.04.24.

Eget rengető hírrel kezdem: nálunk járt a nyúl (többször is)! Ki gondolta volna? :-DDD
Ádám ajándékát hiába kerestük/intéztük több mint egy hónapja kis híján kútba esett. Az utolsó előtti pillanatban lett meg, apa és Miki tegnap délelőtt mentek el érte. Legalább nem kellett dugihelyről gondoskodni. :-)
Amíg ők az ajándékot intézték mi Ádámmal tojást festettünk, pontosabban csak a héját mert nálunk mindenki utál színes főtt tojást pucolni. Szóval hetek óta gyűjtöttem a sütésből visszamaradt göngyöleget. A végeredménnyel elégedett vagyok, jövőre is így csináljuk, sőt az idei túlélő darabokat újrahasznosítom. :-D
Megbeszéltük apával, hogy nálunk korán fog megjönni a nyúl, semmi kedvem nem volt a szokásos sonkafőzés, vacsi készítés, másnapi süti készítés mellett két besózott gyerekkel, percenként:
- Miko jö a nyúl? - kérdésekkel tölteni a délutánt. Tehát nálunk délutáni alvás után a fiúk fészket raktak behúzódtunk a hálószobába, Ádám énekelt a nyuszinak aki minden bizonnyal meghallotta mert egy biciklit egy kis konyhát és egy univerzális autó/vonat/repülő pályát hagyott az erkélyen. Még Maja is kapott egy csörgőt. Azért csak egyet mert kb 2 szatyor babajátékunk van. A barbi baba pedig még nem aktuális. :-) Valamint ő elsősorban azért kapott ajándékot, hogy a fiúk lássák.
A délután hátralevő részében boldogok voltak az új játékokkal, Ádám duplán jól járt mert Miki játékával ő is játszhat. Miki viszont még kicsi a biciklijéhez. Azért kipróbálta.
Ma én voltam a soros vendéglátó az ebéd finom lett: savanyú becsinált leves és egy új recept, csirkemell füstölt tarjával, sajttal vagy valami hasonló a neve. Ja és a tegnap előkészített tortám. Ez a recept életemben először sikerült úgy ahogy elképzeltem. Igaz az eredeti receptet már alaposan személyre szabtam. :-)
Bicikli tulajdonos. Ez a bukó majdnem nagyobb sikert aratott mint a jármű. Viszont kicsit nagy és úgy fest benne mintha egy első világháborús rohambilit aggatunk volna rá. Így apával minden furfangot bevetve lebeszéltük a viseléséről. Ő még nem megy olyan gyorsan és olyan helyeken ahol indokolt lenne a bukó.
Miki fantáziáját is piszkálta.
Ezt mind én kaptam!
Ezt ho ke szétszedniiiii???
A pálya egyenlőre Ádámnak tetszik jobban.
Én is kipóbáhato?
A legnagyobb sikere ennek a doboznak volt.
Ugye gyönyörű? Nagyon furmányos máz jön a tetejére (nem is igazi máz valami átmenet a krém és a máz között) már karácsonykor is küzdöttem vele de most tökéletes lett.
Vámpíros :-D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése