2011. január 28., péntek

2011.01.28.

Juj de hosszú volt ez a délelőtt és hol van még a nap vége!
Maja fél 4-ig aludt egyhuzamban este 8-tól, igaz utána egy órán keresztül evett. Addig kiment az álom a szememből, mire újra elaludtam volna Ádám kezdett köhögni ezzel sikeresen felébresztette Mikit és még csak fél 6 volt. Visszazavartam őket az ágyukba és erősen bizonygattam, hogy még sötét éjszaka van. Ádám továbbra is köhögött így esélytelen volt a visszaalvás de legalább a szobájukban maradtak 7-ig és Maját sem ébresztették fel.
Mire a fiúk megreggeliztek a Királylány is reggeliért csöngetett. A következő két órában felváltva rohangáltam Majához, aki sem aludni sem egyedül lenni nem akart, és próbáltam elpakolni a reggeli romjait, a fiúknak levezényelni a fogmosást, átöltözést. Most éreztem igazán milyen hasznos julis, mert csak bedobáltam a tegnapi edényeket és amíg én a gyerekek közt rohangáltam ő elmosogatott.
Mikiről levettem a pelust, kapott egy alsót, megint megbeszéltük, hogy nagy fiú lesz és szól ha pisilni kell. Több se kellett neki, máris pisilni akart, rögtön a WC-be, kamut sejtettem de minden kezdet nehéz ha most nem kísérem el, később megszívom. Tehát mentünk, felültünk, roppant boldog volt ahogy ott ücsörgött és folyamatosan bizonygatta, ő pisil. Hiába kukucskáltam, eltakarta. Nehogy unatkozzak, közben bepakoltam a mosógépet, Miki közben annyit mondott:
- Pukizom.
- Jó, pukizzál.
Aztán egy tompa csobbanást hallottam. Miki a WC-be kakilt! Gyorsan körbeugráltam, megdicsértem, vérszemet kapott:
- Még kakiok!
- Jól van, csak dolgozzál, szólj ha kész vagy. - közben megtelt a mosógép, elindítottam, addigra Miki is kész lett.
Nem sokkal később megint Majánál voltam, Miki egy szál fütyire vetkőzött és Ádám ágyán randalírozott.
- Miki ha pisilni kell szólj.
- Jó.
- Pisiok.
- Gyere le, ne pisild össze Ádám ágyát. - lejött, irány a fürdő. Maja a karomban picit sem akarta elengedni a cicijét így Mikit a bilire irányítottam arra egyedül is rá tud ülni. Én lepődtem meg a legjobban, hogy megint pisilt. A bili kiborítást elnapoltam, mert Maja még mindig a karomban volt. Nekem minden bilizni tanulóhoz jut egy újszülött? Ádám is akkor kezdte a bili leckét mikor Miki volt 2-3 hetes. Igaz ő magától, Mikinél most én szorgalmaztam, mert hetek óta olyan lelkesen jön a fürdőbe utánam:
- Pisiok, pisiok!!!!!! - és ráül a bilire, szerintem ez elég egyértelmű jel arra, hogy itt az idő.
Maja végre elaludt, nekiálltam az ebédnek, Miki ismét pisilni akart. Gondoltam egy merészet és kivettem a bilit a fürdőből. Most már tényleg meg voltam győződve róla, hogy csak szórakozni akar a bilin. Visszamentem a konyhába, hogy végre a sütőbe kerüljön az ebéd, így is késésben voltam vele. Miki közben kész lett, megkértem hagyja ott, menjen játszani. Úgy tett. Egy kis edénykével merte ki a pisit a biliből és locsolta szét. Szívroham helyett gyorsan elvittem kezet mosni, mire föltakarítottam a konyhában találtam a tűzhely mellett kevergette az üres bolonyai szószos edényt, vastag paradicsomos bajuszt festett magának és még a lapot is bekapcsolta alatta. Itt már tényleg a szívroham kerülgetett.
Viszont pisi ügyben ma eddig balesetmentesek vagyunk. Szundi után folytatjuk.

4 megjegyzés:

  1. Mikinek nagy gratuláció! Van 2 felesleges etetőszékünk, ha érdekel. Bele lehet szíjazni... :)
    Lehet, hogy Majának is beválna egy jó kis pihenőszék, amiben úgy tudna feküdni/majd ülni, hogy közben lát téged és tudod készíteni az ebédet.

    VálaszTörlés
  2. Fú kemyény....én rendszeres magneB6 evő vagyok.Így kevésbé kapok szívrohamot.

    Miki nagyon nagyon ügyes!Gratula neki.

    Évi

    VálaszTörlés
  3. Kísérletezünk a babahordozóval (Ádám szeretett benne ücsörögni) de ha nem ülök mellette a fiúk kirázzák belőle "hintáztatás" címszóval pusztán szeretetből. És sajnos Maja sem rajong érte. :-(

    Leszarom bogyót szedek és intézem a szobám a helyi elmegyógyintézetben. :-DDD

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az infót.Olvastam.Beszélek én is a koraisokkal majd!!!

    Később bővebben.

    Évi

    VálaszTörlés