2011. január 17., hétfő

2011.01.17.

Jól el vagyok maradva. Kicsit lemerültek a tartalékaim, nem könnyű 3 gyerekkel plusz a házimunka. Most ott tartunk, hogy holnap talán Ádám el tud menni oviba, nem tudom mennyivel lesz egyszerűbb az élet itthon két gyerekkel.

Kaptunk kedves ajándékokat, Maja a barátnőimtől egy helyes kis cipőcskét és egy szép köszöntő lapot, én részt vettem egy blog játékban (itt lehet jelentkezni) és most érkezett meg az ajándékom Edittől, erre a képkeretre kértem pasis díszítést. Ugye milyen szépek?

Maja már hivatalosan is a gyerekszoba lakója, megérkezett a neve az ajtóra.

A napirendünk egyenlőre elég káoszos, ha délelőtt eszik-alszik, akkor délután óránként ébred vagy fordítva. De szerencsére éjszaka elég jól alszik, tegnap lényegében végigaludta az éjszakát este 8-tól fél 5-ig. Ez egy ekkora emberpalántától igen szép teljesítmény, 4 körül arra riadtam föl, hogy nagyot aludtam.
Az alvás így pocak nélkül is körülményes, mert most a cicim miatt nem tudok hason aludni, sőt néha még az oldalt fekvés is nehézkes. Cserébe rájöttem, hogy tudok háton fekve is aludni, ez eddig nem igazán ment.

A fiúk eddig igazán ügyes nagytesók, fürdésnél segítenek tiszta ruhát előkészíteni a szennyest elviszik, az egy szobában alvással sincs probléma. Ami nehezen megy a nappal. Maja alszik a gyerekszobába a fiúk közben tombolnak a nappaliban. Igazán nem várom el, hogy lábujjhegyen közlekedjenek és suttogva beszéljenek de a kergetőzés, dörömbölés továbbra is tilos, autózni csak a szőnyegen szabad. Ennek ellenére, mintha a falnak beszélnék. Alig megszüntettem az egyik zajforrást a másik rögtön nekivág egy autót a gyerekszoba ajtajának. Kértem szépen, határozottan, összeszidtam őket, büntettem de semmi, elfogyott az ötletem.
Azért vannak apró sikerek is. Tegnap ketten együtt jácccásiból fényképeket "nézegettek" legalább 10 percig teljes volt a béke. Este pedig felváltva főztek, terítettek a nagy asztalnál, Ádám még tortát is sütött apának és Mikinek. Nagyon kevés olyan játék van amibe mindkettőt be lehet vonni, Ádámmal nagyon sokfélét lehetne játszani de Miki mint egy kis godzilla beletenyerel mindenbe. Tegnap Ádámmal memória játékot akartunk játszani, Mikinek hiába magyaráztam a szabályokat ő csak minnél több táblácskát akart begyűjteni. Ádám visít, anya győzködi Mikit, hogy pakolja vissza amit elvett, majd tíz perc múlva visít mind a kettő, anya feladja a memória játékot. És rengeteg hasonló eset van. Ádám szépen eljátszik egyedül, Miki odamegy és szétrombolja. Vagy Miki játszik valamit, nem egészen szabályosan Ádám odamegy felvilágosítani és kezdődik a visítás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése