2011. január 24., hétfő

2011.01.24.

Ma reggelre vékony hótakaró borította a környéket, Miki meglátta és folyamatosan szánkózni akar. Pedig annyi hó nincs. :-(

Tegnap fokhagymás csigát sütöttem, el is fogyott mind, legalábbis én azt hittem. De ma amíg a Királylány étkezett Miki a fotel alól egy csigával bújt elő. Úgy örült a megtalált kincsnek, mint aki három napja nem evett, be is termelte gyorsan.

Maját megetettem, elrendeztem és elhatároztam, hogy hajat mosok. Ez mindig macerás mert szeretem ha magától szárad meg ami az én esetemben több mint fél nap. Ezért a hajmosást úgy kell időzíteni, hogy legyen idő a száradásra is. Ha vizes hajjal fekszek le még másnap reggel is vizes. Szóval bevettem magam a fürdőszobába a 2,5 évessel a sarkamban, először lelkesen nézett, aztán elunta és pisilni akart. Ilyenkor ruhástul ráül a bilire de most a WC-be akart pisilni. Én a kádba hajolva, félig habos hajjal, igyekeztem megakadályozni, féltem, beleesik. Nem vesztette kedvét, elment a mosdóhoz kezet mosni, majd ismét a WC-vel próbálkozott, belefötört a macskaalomba, a macskakajába és kis híján eláztatta a törölközőmet. Soha többet nem mosok hajat ha gyerek is van a fürdőszobában.

A mai ebéd túrós csusza, Miki lelkesen jött segíteni, vettem egy nagy levegőt és rábíztam a szalonna kisütést. Egész ügyesen kevergette, a konyha is egyben maradt és szalonna sem égett meg pedig a főszakács néha elszaladt a szolgálati helyéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése