2011. január 10., hétfő

2011.01.10./2.

Ádám főzött, az edény tele volt kis fém autókkal, rázogatta, ahogy a pattogatott kukoricát szoktam (jól zörgött) közben mesélt:
- Anya fözö kukoricá, hugi is eszi?
- Igen, ebből a kukoricából biztosan.

Egész jól ment a szoptatás két plusz gyerekkel. Egy darabig körülöttem voltak a szobába, autóztak a szőnyegen, bújócskáztak. Ez tényleg mókás volt a bútorraktárnak álcázott gyerekszobába :-) Miki bebújt a kiságy alá, Ádám pedig jácccásiból elkezdte keresni. Miki remekül szórakozott picit sem érdekelte, hogy Ádám "keresi" az meg végkép nem, hogy Ádám cserélni akart. Később kimentek és ismét megtámadták a konyhabútort, Ádám vinnyogott is egy sort, valamit nem tudott kirángatni. Szerencsére nem sikerült neki.

Szoptatásnál Ádám nézte a cicimet, az, hogy Maja abból eszik nem okozott fennakadást, szerintem még emlékszik amikor Mikit szoptattam. De ő is meg akarta szoptatni Maját és mutatta, hogy neki még kicsi a cicije.
- Ádám neked nem is lesz nagyobb, mert fiú vagy.
- Nem lesz. (görbülő száj)
- Nem. A lányoknak cicijük van, a fiúknak fütyijük. (kicsit megörült)
Nem sokkal előtte beszéltük meg, hogy ők fiúk és van fütyijük, apa is fiú, neki is van, anya és Maja lányok nekik nincs fütyijük. Este fürdésnél ezt mindketten meg is csodálták. Már csak ki kell találni valami szalonképes szót, hogy Majának mije is van ha nem fütyi. Ez nálunk eddig nem volt téma, itt túl nagy az egy nézetméterre eső pasik száma és mind boldog a saját fütyijével.

Ádám egész nap nagyon szerette volna Maját dajkálni, én meg az első alkalmat lefényképezni. De nem mertem ezt a mutatványt egyedül bevállalni, Maját is tartani meg a gépet is. Megegyeztünk Ádámmal, ha apa hazaért akkor dajkálhat. Apa alig bírta átlépni a küszöböt Ádám már köszönés helyett dajkálni akart. Kicsit később betekertem a gyereket egy takaróba, óvatosan Ádám ölébe fektettem, apa fényképezett. Utána természetesen Miki is sorba állt de ő halmozta a dolgot és Majástul az ölembe ült. :-)

Ádám tisztán mondja a Maja és hugi szavakat. Ez nagy dolog mert alig maréknyi szó van amit tisztán használ.

1 megjegyzés: