2011. január 25., kedd

2011.01.25.

Ádám tegnap új dallal jött haza az oviból. Az ismert beszédproblémánk miatt csak az első sort érettem a többi maradt dallamos halandzsa. Ettől függetlenül nagyon megdicsértem és kértem énekelje el még egyszer, ő pedig boldogan szerepelt.
Este még egy új dologgal lepett meg: tornáztunk. Kérte, hogy üljek úgy ahogy ő, mutatta a feladatot és utánoznom kellett. Tavaly volt az oviban lábtorna (sajnos idén nincs) arra járt és most lábfej gyakorlatokat mutogatott. Sajnos későn kezdtük el, már vacsora idő volt de megbeszéltük, hogy ma időben elkezdjük és végig csináljuk. Alig várom. :-)

Miki folyamatosan azt csinálja amit nem szabad és rendszerint bajba kerül. Tegnap a gyerekszobába mászott föl az ablakpárkányra, csak kismilliószor kértem fel se másszon, ha már fönn van jöjjön le de füle botját sem mozgatta. Addig ügyeskedett, hogy beesett a pelenkázó és az ablakpárkány közti résbe. Csak a lábát ütötte meg de utána végre lejött. Amint kiért a nappaliba, új kihívást keresett. A karácsonyra kapott autószállító kamionra állt föl, onnan az ablakpárkányra, megint leparancsoltam közben becsípte az autó platóján a kicsi lábujját. Először azt hittem a kezét csípte be a radiátorral, így eltartott egy darabig mire kiszabadítottam, közben visított. Végre összeszedtem, igyekeztem megvigasztalni, közben ápoltam, kedvenc szomszédom meg verte a falat. Legközelebb zoknit tömök a gyerek szájába. grrrrrrrrr!
Ma amíg szoptattam a mosogatóban talált koszos vízbe mártogatta a szivacsot és azzal törölte le a hűtőmet. Letettem Maját, igyekeztem helyere állítani, közben jött utánam a fürdőszobába és apa viráglocsolós vizével fellocsolta a fürdőszobát. Közben Maja észrevette, hogy elvettem a cicijét és vad ordításba kezdett, Miki pedig azt leste, hogy tudna visszaosonni a mosogatóhoz. Nekem minden újszülötthöz jut egy dacos kétéves?

A szomszédokkal szoktunk sütit cserélni, így a tányérok is vándorolnak. Karácsonykor eggyel elmaradtam, most adtam vissza. Tegnap jön a szomszédbácsi, hogy az nem az ő tányérjuk és valóban a mi ünneplős készletünkből adtam egyet nekik. Fölforgattuk a lakást, hogy akkor hol lehet az ő tányérjuk, megnéztünk minden elképzelhető és elképzelhetetlen helyen, sehol. Próbáltunk visszaemlékezni de nem törtünk mostanában semmit, kölcsön tányért főleg nem. Már letettünk róla, mikor a szomszédbácsi jön, hogy megvan a hiányzó tányérjuk, bent volt a mosogatógépben. :-D

Kaptam ajándékba nevesincs pelust. Jobban örültem neki mint egy 12.328. plüss macinak de nem szoktam ilyen pelust venni. Ismerjük a mondást az ajándék lóról és fogairól, kipróbáltam. A pisit jól bírja de két nap alatt kétszer öntötte el a lányt a kaki, annyira, hogy még nekem is át kellett öltöznöm peluscsere után. Éjszakára rá se merem adni.

Maja tokát növesztett, ide nézzetek:

Miki építette amíg szoptattam, van, hogy ügyesen elfoglalja magát:

1 megjegyzés:

  1. Jaj, milyen sokat változott!!! Nagyon aranyos! És még mindig nem a Norbira :)

    VálaszTörlés