2011. január 20., csütörtök

2011.01.20.

Tegnap délután végül mégis elaludtak a csibék, amint csönd lett én is gyorsan bevetettem magam az ágyba, már majdnem elaludtam, mikor csörög a telefon. Gyorsan lerendeztem és visszakúsztam, később arra ébredtem, hogy kopognak. Valaki kalapált a házba de félálomban pont olyan hangnak tűnt, mikor Miki kopog az ajtón ébredés után. Benyitok a szobába, alszik a kis csapat, megint visszafeküdtem és még fél órát pihizhettem az igazi ébredésig.

Mikinek ízlett a tegnapi karfiol leves. Ez azért nagy dolog, mert az utolsó két alkalommal megkóstolni sem volt hajlandó. Meglátta, hogy Ádám nem eszik és ő sem evett, sőt a karácsonyi levesbe a sok egyéb zöldség mellé tettem karfiolt is. Felfedezték és bele se nyaltak. Most is félve tettem Miki elé a tányért, igyekeztem sok tésztát és ici-pici karfiolt bele tenni. Lelkesen nekiállt lapátolni, többször hangoztatta:
- Fiom leves! Ez fiom leves!
Mikor a karfiolhoz ért, kivette a tányérból:
- Viág! (virág) - és megette!

Délután vártuk haza apát és Ádámot, közben Miki kakaót főzött. Ültünk a szőnyegen, hozta a csészéket, meg néhány fém kanalat a fiókból (a műanyag nem volt jó) és szorgalmasan töltögette a csészémet. Szerintem egy hektó liter kakaót "megittam", olyan jót játszottunk. :-)))

Ma terv szerint orvoshoz kell mennem két gyerekkel. Maja picit sárga volt mikor a dokinéni nálunk járt és most látni akarja, meg aktuális egy súlymérés. Miki kíséretként tart velünk, és őt is leméretem ha már ott járunk. Már nem sárga a lány, így ha nagyon cudar idő lesz nem megyek. Az a súlymérés nem olyan fontos, hogy esőbe átbuszozzak a városon.

1 megjegyzés:

  1. Úgy látom nagyon bejön nálatok a főzöcske.Jól elvannak a fiúk vele.
    AZ én Bencém nagyon válogatós,vagyis inkább semmit nem akar enni.Őrültebe kerget vele.....:S
    Pusszantás
    Beus

    VálaszTörlés