2010. november 3., szerda

2010.11.03.

Tegnap újabb vérvételen voltam cukor ügyben, tele van a hócipőm az egésszel! Nekem azt mondták 9-re kell menni, előtte reggelizzek, ott vért vesznek, majd két óra múlva megint vért vesznek. Majd a fődoki megnézi, megmondja a tutit, meg diétát is kapok. Ehhez képest odamentem 9-re de korábban kellett volna mennem, az sem volt mindegy mit reggelizek, persze, hogy a tojást nem lett volna szabad, csak egy vérvétel van (ezt nem bántam) de az eredményt meg kell várni, ami délben lesz kész. A legszebb az egészben, hogy az ottani kolléganő szerint nem is magas a cukrom nem is kellett volna odamennem!!! Azért ha már ott vagyok, kaptam kémcsövet, vámpírnéni nem volt ügyes már estére bezöldült a karom. Délre visszaslattyogtam az eredményért, ami a doki szerint teljesen jó lett, de azért menjek vissza két hét múlva akkor megint eljátszuk ugyanezt. Diétát nem kaptam csak egy marék papírt a GI diétáról talán két hét múlva ott lesz a dietetikus aki kicsit személyre szabja nekem ezt az egészet. Még soha nem fogyókúráztam, cukor beteg sem voltam tehát hiába olvasgatom ezeket nem sokkal vagyok okosabb. Valamint mivel a cukor eredményem teljesen jó, nem is értem minek kéne magam ezzel gyötörni? A doki bácsinak azért megígértem, hogy jó kislány leszek és betartom a diétát :-DDD Annyit valóban megteszek, hogy a teámat fele cukorral iszom és a sütiket főleg csak gyártom. A többit meglátom két hét múlva. Igazából abban bízom, hogy az az eredményem is jó lesz, rájönnek, hogy nem vagyok cukros és békén hagynak.

Történt valami jó is tegnap, hazafelé elkaptam az egyik teszt buszt így spóroltam egy buszjegyet :-)))

Talán említettem már (egyszer-százszor) uuuuuuuuuuuuuuuuutálom az óraátállítást!!!!! Olyan nagyon hosszú így egy délután, a fiúk ráadásul már egy órával korábban fáradtak, nyűgösek, mennének aludni. Továbbra is fél nyolckor kezdjük a vacsora-fürdés-alvás programot, általában 8 után nem sokkal már alszanak is de reggel 6-6.15-kor ébrednek. Nagyon kíváncsi lennék mégis, hogy a manóban spórolunk energiát ha este egy órával tovább égetjük a villanyt? Valamint reggel is még max 2 hét és megint sötét lesz 7-ig.

5 megjegyzés:

  1. Én is utálom ezt az óraátállítást,és én sem éretem hogy mikor és hogyan spórolunk vele.Ráadásul nekem is nyűgösek a gyerekek,és hajnali 5kor már kelés van.
    Azt sem értem ha egyszer jó a cukrod akkor mi a fenének piszkálnak????
    Puszi
    Bencikusék

    VálaszTörlés
  2. Hát, van egy pár vizsgálat, amit teljesen feleslegesnek tartok, és csak arra jó, hogy a kismamákat stresszeljék vele! Ha jó a cukrod, ne foglalkozz a diétával! Főleg ha semmi tünete! Egyél-igyál úgy, ahogy jól esik!
    Mi az óraátállítást az alvással nem szenvedtük meg. Csak az zavar, hogy 5-kor már sötétedik. és nem lehet kimenni velük.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    A terhességi cukorbetegségtől félt a doki, azért foglalkozik vele annyit. Ha igazából fennáll, akkor túl nagy lesz a gyerek, és nyilván a Te szervezetednek is megterhelő. Próbálj meg nem inni cukros leveket, cukros gyümölcsleveket cukros teát, kólát, fantát, egyéb nyalánkságot és minden lisztes dolgot, csökkentsd le minimálisra, főleg a sütiket iktasd ki az étrendedből, ehhez társíts sok zöldséget és gyümölcsöt. Persze könnyű beszélnem a múlt században szültem utoljára, és néha olyan jólesik egy kis finomság tudom én azt. Mióta az "orosházi banán" kapcsán Maimoninál rád találtam sűrűn olvasom a naplódat. Hajrá! Kitartás, remélem nem sok van hátra a szülésig, és akkor is ráérsz majd blogolni, ha már megszületett Hudini. Üdv. Mariann!

    VálaszTörlés
  4. P.S.:
    Kívánom, hogy legyen egy jól szopó, nagyon jól alvó kislány, aki már megszokta a többiek nyüzsgését, és akkor is tud aludni, ha feje tetejére áll a világ körülötte!!!
    Még egyszer üdv. Mariann!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a kedves szavakat, rám fér. Már megnyugodtam és elővettem a józan eszem (van ilyenem :-D) tudom, hogy az van amit Mariann írt. Csak már nagyon undok, hisztis vagyok és bosszant, hogy két eltérő orvosi vélemény között a végső felelősség az enyém. Pedig én csak egy egyszerű földi halandó vagyok.

    VálaszTörlés