2010. augusztus 11., szerda

2010.08.11.


Mikor az ember lánya pocakos lesz (mondjuk én) és egyre egyértelműbb, hogy nem dinnyét loptam akkor elindulnak a találgatások: fiú vagy lány. Részemről azt terveztem lesz egy lányom és egy fiam, így ebben a sorrendben, tehát ennek megfelelően elsőre lányt vártam. Fiú lett. Nagy ügy majd a következő, lényeg a vegyes páros. Őt már nagyon lánynak vártam. Fiú lett. Semmi gond már úgyis van gyakorlatom a fiús játékokban, fiús ruhák vadászatában.

Most így harmadszorra felcsillant a remény, talán még is költözik egy kis rózsaszín kék világunkba (apa szerint lány lesz) de már meg vagyok győződve róla, hogy nekem csak fiú jár. Természetesen nem fogok Dunának menni ha valami véletlen folytán mégis lány lesz de alapvetően nagyon kicsi esélyt látok erre a csodára. Minden esetre a családom szurkol :-) Én meg félek. Mit fogok csinálni két fiú után egy lánnyal? (azért megoldom :-D) Hogy nem lesz belőle plázacica az biztos! Sőt, simán el tudom képzelni, hogy autószerelőnek, rallyversenyzőnek vagy vadakat terelő juhásznak áll, míg a fiaim, elmennek tánctanárnak, fodrásznak vagy egyéb földi foglalkozást választanak. Majd az élet hozza, én meg igyekszem felnőni a feladathoz és boldog embernek nevelni őket.

Ilyenkor felmerül a névválasztás is. Nálunk ez nem jelent akkora fejtörést, mert eddig mindig jóval az aktuális gyermek fogantatása előtt megvolt a két befutó, most is. De azért néha belelapozok az utónév könyvbe hátha meggondolom magam. Lánynévből most épp a Napsugár a kedvencem. Az ember egyszerűen mosolyog ha kimondja. De iszonyú nehéz becézni, sőt szerintem lehetetlen, márpedig egy elég hosszú névről van szó. Belegondoltam, hogy a család fantáziája elindul és pusztán szeretből idétlen becézett alakokat találnak ki brrrrrrrrrr. A családnévhez sem passzol, szóval ez a név kilőve. Fiúneveket nem nagyon szoktam nézegetni, már kilőttük a minden szempontnak megfelelőket.

Szoktam nézegetni a fiúkat és elképzelem vajon milyen lesz a legkisebb: ügyes, talpraesett mint Ádám, határozott és eltökélt mint Miki, kopasz, kék szemű mint a testvérei. Vagy ezek valamilyen kombinációja, esetleg egészen más és életemben először hajas babám lesz? Egy biztos az első találkozásunkkor kicsi lesz, lila, ordítós és nagyon fog fázni. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése