2012. február 24., péntek

2012.02.24.

Már írtam többször, hogy az én koránkelő csapatomnak a későn fekvés nem megoldás mert még korábban kelnek. Most ezt kicsit konkrétabban dokumentálom is.
Tegnap este eltávot kaptam, hivatalosan aláírt kilépővel. Nem sokkal 7 után értem haza így a vacsora-fürdés program csúszott kicsit kb. 10 percet. Az egész vége az lett, hogy a szokásos fél 8 helyett 8 előtt 10 perccel csuktuk be magunk mögött a kincstár ajtaját. Tehát szemem fényei 20 perccel később kerültek ágyba. Hogy ténylegesen mikor aludtak el nem tudom de feltételezem hamar mert nagy volt a csönd.
Ma reggel a szokott időben 5 körül már ébredezett a csapat fél 6-ra mind ébren volt. Oké lehet mondani, ez a 20 perc nem jelentős különbség bár Maja a vacsorájába majdnem belefejelt annyira álmos volt. Szóval nincs az a hatalom amiért én a későn fekvésből rendszert csinálok. Maját muszáj időben letenni a fiúk viszont nem mehetnek később mert Maja felébred az ajtónyitásra és 1,5 múlva hajlandó csak visszaaludni. Ha a fiúk mondjuk aludnának is reggel tovább Maja akkor is 5-kor kel. Ha Maja ébren van arra előbb-utóbb Miki is felébred. Tehát mit nyerek vele? Semmit.

Miki szerencsére még mindig nem mutat hasmenéses tüneteket így ma is mehetett oviba. Korán értünk haza Maját letettem aludni, hogy az orvosnál ne nyüglődjön. Tízre kaptunk időt hozzánk képest a város másik felébe, ez azt jelenti, hogy 9-kor két gyerekkel teljes menetfelszerelésben elindultunk. A rendelőbe nem sokkal 11 előtt már be is jutottunk, fogalmam sincs minek mentem oda 10-re. Ádám ücsörgött a padon, elfoglalta magát a játékaival (készültem - hű de ravasz) Maja viszont csak úgy maradt csöndben ha álltam vele. Így vártunk közel egy órát. Mikor a papírokat az asszisztens néni kezébe nyomtam ő lazán megkérdezte mért nem mentem rögtön a hallás vizsgálatra. Mert mikor legutóbb először oda mentem az volt a baj. Erre felhúzta a szemöldökét és távozott. Aztán végre bemehettünk. A dokinéni számon kért mint valami lógós diákot, hogy hol a fenébe voltam én eddig ezzel a gyerekkel. Mert ő odaírta magának, kb egy éve, hogy kontroll és nekem már hónapokkal ezelőtt meg kellett volna jelennem a színe előtt. Valóban szó volt róla, hogy allergia teszt után talán kiveszik a gyerek manduláit de, hogy ezen kívül is látni akarja arról nem volt szó. Az én papíromon rajta se volt. Most is csak azért mentünk mert az ovis hallásvizsgálat megállapította, hogy az egyik fülére nem hall rendesen. Ezt tudtam mert a dokinéni is mondta még tavaly előtt (a legelső ott jártunkkor) és azt is, hogy a különbség nem veszélyes, valószínűleg az allergia okozza, további kezelést nem igényel. Az allergia miatt visszarendelt februárra akkor el is mentünk. Utána allergia tesztre vittem, Leót elajándékoztuk, a gyerek szedi a gyógyszert, kap orrcsöppöt ahogy azt a dokinéni javasolta nem gondoltam, hogy nekem feltétlenül muszáj visszacipelnem. A saját dokinénik nem sürgette a mandula műtétet és tavaly az apró Majával semmi kedvem nem volt egy ilyen műsorhoz. Most sincs és saját felelősségemre húzom is amíg lehet.
Szóval a fejmosás után megvizsgálta Ádámot a füle most nem olyan csúnya mint legutóbb bár az alap állapot ugyanaz az orra folyamatosan el van dugulva, a füle gyulladt. Ez az allergia miatt ilyen. A gyógyszer amit szed csak a tüneteket enyhíti megoldást nem jelent. Ezek után mehettünk a tényleges hallás vizsgálatra ami most szinte mérhetetlen különbséget mutatott. Az eredményt elvittük a dokinéninek aki tulajdonképpen elégedettnek látszott a műtét szó el sem hagyta a száját. Abban maradtunk, hogy az allergiája miatt 3 havonta látni akarja Ádámot 3 hónap múlva újabb hallás vizsgálat. Sok értelmét nem látom de ha ragaszkodik hozzá rajtam nem múlik. Azon kívül a végeredmény tekintetében tényleg nem értem mért kellett volna nekem ott nyomulnom mondjuk fél évvel ezelőtt. Az allergiája nagyon úgy tűnik az idők végezetéig vele maradt nem fog változtatni semmin ha ezt x havonta megállapítják.
Ez az egész program indulástól érkezésig 9-12.45-ig tartott, Maja ezt az időt végig a hasamra kötözve töltötte a végére már nem éreztem a vállam. Ebből az időből a három vizsgálat fél óra volt összesen az oda-vissza út közel két óra természetesen busz várással együtt. Hazafelé amíg vártuk a buszt Maja elaludt akkor lett csak igazán nehéz és természetesen hazaérkezés előtt 5 perccel ébredt fel. Legalább nem volt gond az ebéddel. Utána viszont nem akart aludni, helyette összekakilta a ruháját és az ágyát. Hibaelhárítás után játszott kicsit Ádámmal és fél 3-kor tudtam visszatenni most már tényleg aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése