2012. február 21., kedd

2012.02.21.

Történelmi pillanatnak voltam a tanúja! Maja két kockát a kezében tartva felállt, kapaszkodás nélkül és teljes 1,5 métert megtett a szobában a saját lábán egyedül. A kockákat közben rettenetesen szorongatta és mikor végül földet ért iszonyú büszke volt magára. Én meg rá. Ezek a pillanatok harmadszorra is csodálatosak.

A mai reggel is átlagos volt. Maja 5-kor kelt utána főleg a karomban kókadozott de aludni nem volt hajlandó. Mikor Miki is csatlakozott Majával sétálgatás közben leszedtem róla a pisis pizsit és száraz ruhát adtam rá utána semmi szokatlan nem történt ismételgettem amit mindig: Miki halkabban, Miki ne szaladgálj, Miki ülj le, Miki gyere le a pultról/asztalról. Ez utóbbit nem annyira forszíroztam inkább csak az illem kedvéért amíg ugyanis a hűtő tetején rámol, nincs kapcsolata a padlóval ergo nem hallják őt a szomszédok. A hűtő tetején csupa olyan holmit tartunk ami nem gyerek kezébe való ezért ilyenkor mérlegelek Majával a karomban egyszerűbb futkosni utána és megfékezni a reggeli forgószelet vagy hagyom matatni ilyenkor akár 10 percet is elnézelődik egy helyben. Lehoznia semmit nem szabad ha megnézte vissza kell rakni mindent a helyére, félig legális tevékenység. Hasonló a DVD lejátszó, amíg eldönti mit is akar nézni az asztalon ácsorog közel 5 percet.
Az egyik akció közben felvisít:
- Kakiniiii keeee!
- Menjél kakilni, ha kész vagy szólj. - Éljen! Maja 3 perce kéretőzött le. Miki elindul a fürdő felé. Maja utána.
- Miki halkabban lépkedj (gyakoroljuk a macskaüzemmódot). - Közben eszébe jut, hogy magával vinné a fél játékos ládát, ezt nem engedem, összeveszünk, visít. Mire végre a fürdőhöz ér már Maja is ott van akinek nem szabad bemenni. Miki még mindig az ajtónál piszmog a kilinccsel, Maját fölveszem, visít mert be akart volna menni, Mikit bezavarom ő is visít. És még csak fél 7. Miki hüppögve kijön a fürdőből.
- Kész a kaki???
- Nem kej kakini.
- De ha kell időben indulj el. - alig telik el 5 perc megint a fürdőben piszmog múzeumot csinál a mosóporos vödör tetején Büdikutyából és egy munkagépre emlékeztető járműből, közben baljós hangsúllyal ér a fülemhez a mondat:
- Ana bekakitam! - Maját leteszem a nappaliba, egy kézzel nem tudok gyereket kimosni a szarból, zokon veszi visít. Mikiről leszedem a kakis alsót, állítja kell még neki, ráül, addig kimosom a gatyót. Maja a fürdőajtóhoz ér a kukucskálással remekül szórakozik. Miki kész, átemelem a kádba, lemosom, kimegyünk, Maját elkapom a küszöbön megint visít.
Ádám nem sokkal 7 előtt ébred, Miki pisis pizsi alsóját teregetem a fürdőbe mikor Ádám jelenik meg az ajtóban:
- Bekakitam. - leveszem róla a pizsi alsót semmi nem látszik, nagy baj nem lehet. A gatyónál kiderül, hogy nincs is, egy kis puki csúszott ki. Ráül, elintézi a többit, én újabb gatyát mosok (ha ma Maja is tokától bokáig kakit produkál megyek lottózni) utána rendbe rakom a popsiját és otthagyom fogat mosni mert Maja már ordít az etetőszékben Miki pedig szétszedte a nappalit.
Maja ma nem kakilt nem lottózok.

A nap egyéb eseményei
Délben itt ücsörögtem a gépnél, csak a napi eseményeket futottam át, Maja már fél órája aludt a szomszéd pedig teljes erejéből veri a falat. Körülöttem tök csend, az egész házból egy pisszenés nem hallatszik. Mint említettem nincs hangszigetelés, egy tüsszentésre minimum 5 szomszéd kíván jó egészséget (vagy nem annyira jót) tehát ha valamit hall azt nekem is kellett volna. De csak a falverés jutott. Lehet hangosan nyomkodtam a billentyűzetet?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése