2012. február 22., szerda

2012.02.22./2.

Ádámnak tegnap óta hasmenése van, diétázik és betegszabit kapott. Tegnap az óvónő melegen ajánlotta az orvos felkeresését és a gyerek elkülönítését. Az ajánlással részben egyet értek csak az elkülönítést fizikai képtelenség kivitelezni 45 négyzetméteren. Az orvoshoz pedig nem rohanok fejvesztve. Valami hasmenős vírus tarol az oviban. A vírussal nem lehet kezdeni semmi érdemlegest. A dokinéni ilyenkor diétát és bélbacikat szokott javasolni, ezt megoldom egyedül is.
Maja ma délután kezdte a hasmenést. Remélem Miki még kihúzza péntekig, mert Ádámmal hallásvizsgálatra megyünk (két hónapja kértem időpontot). Bízom benne, hogy Ádám addigra jobban lesz Miki pedig még nem kapja el. Így is két gyerekkel kell mennem, hárommal nem fog menni.

Végre olvad a hó ez egy jó hír. Csak közlekedni nehéz, még mindig. Reggel a fagyott latyakon csúszkálunk el az oviig, délután az olvadásban gázolunk haza. Uuuuuuuutálom a telet! Tegnap vittem a fiúknak gumicsizmát, ez igazán jó ötlet volt (veregeti a vállát), a probléma ott kezdődött, hogy Miki rángatta Ádám kezét majd a lendülettől elterült a szutykos járdán, többször is. Az utolsónál szó szerint belefeküdt egy tócsába. Mire hazaértünk nagyon hasonlított egy kismalacra.

Ádám nagyon szeret hivatalosnak tűnő papírokat "kitölteni" az oviban múlt héten marék szám hordta haza a rajzolós papírokat mert a hátulján kitölthető részek voltak. Összegyűjtött 20-25 lapot talán kettőt kitöltött a többit csak hurcolta, "fontos papírok". Vettem egy sima füzetet, apa vadászott a netről nyomtatványokat és morgott egy sort amiért a kis alakú füzet lapjaira kellett méretezni az A4-es mintákat de megcsinálta, kinyomtatta. Összeraktam a füzetet és Ádám nagyon boldog volt vele. Most van egy egész fontos füzete és legalább nem a többi gyerek rajzolós papírját nyúlja le.

Délelőtt kukás autót nézett. Most ő is kukás autót szeretne (van már vagy 3db) de olyat ami belül forog mint az igazi. Javasoltam, hogy írjon a jézuskának és addig nagyon sokat kell jónak lenni. Lövésem sincs létezik-e ennyire élethű kukás autó. Közben eszébe jutott, hogy a nyuszi előbb jön. Azt nagyon határozottan leszögeztem, hogy a nyuszi ilyen autót nem hoz. Nem csüggedt, a nyuszitól egy nyomtatót kért mert neki olyan még nincs. Az sem tántorította el, hogy számítógépe sincs és egymagában a nyomtató nem működik. Annyira fejébe vette a nyomtatót, hogy még le is rajzolta.

Maja ma is megtett 1,5 métert teljesen egyedül, szabadon, ma a kockákba se kapaszkodott és Ádám is látta a mutatványt.
Felismerte magát a fényképen. Nézegettük a gépen a képeket, meglátta magát a kijelzőn először oda mutatott aztán magára. A fiaim csak egy évvel később csináltak hasonlót.
Valamint rájöttem Maja mért szeret autózni. Mert az autóval egy csomó klassz dolgot lehet csinálni, az autó gurul, mozog lehet vele mászni és közben börrögni. Ezzel szemben mire jó egy baba? Ölelgetésre. A fésülgetés ebben a korban még nem izgalmas. Az én hajamat szívesebben tépkedi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése