2012. január 18., szerda

2012.01.18.

Hétfőn egészen különleges délutánunk volt. Amíg én Maját vetkőztettem a szobába a fiúk összeverték egymást az előszobában. Sajnos nem látok oda, csak a püffölést és utána a vinnyogást hallottam. Ádám jelent meg két piros folttal az arcán de árulkodni nem hagytam. Úgysem tudom meg ki volt az igazi hunyó, azt viszont hallottam, hogy mindketten vastagon benne voltak. Többször is belekezdett de csak leültettem büntetésbe őket. Én lepődtem meg a legjobban amikor Miki is szó nélkül, elsőre leült. Őt nem lehet büntetéssel megfogni, simán figyelmen kívül hagyja, folytatja a tevékenységét ha mégis leül abszolút nem veszi komolyan. De most csendben ült, még a szokásos "akajok hajamit enni" is elmaradt. Ültek csöndben, lógó orral. Kicsit később megsajnáltam és elengedtem őket. Utána szinte egész délután nyugi volt, Ádám elbűvölten nézte a tévében, hogy készül a ceruza, a tollhegy, a nyomtatás, Miki jött-ment és közben Ádámot többször kikerülte mint nem. Általában ha Ádám közelébe kerül akkor tuti átesik rajta/belerúg/elszed tőle valamit. Most kimaradt. Egyetlen bűne egész délután, hogy lerakta a telefont. Történt ugyanis, csörgött, felvettem, a bemutatkozásból már tudtam, hogy most valami kihagyhatatlan ajánlatról fogok hallani de még a cégnévnél tartottunk, mikor Miki megnyomott egy gombot és megszakadt. Nagyon mérges voltam! Természetesen nem azért mert lecsúsztam életem legtutibb lehetőségéről, hanem mert számtalanszor elmondtam, hogy nem nyomkodunk semmit, és főleg nem matatunk az asztalomon. Azt csak halkan teszem hozzá, hogy nagyon bunkó dolognak tartom a mondat közepén lecsapni a telefont, márpedig a hívó fél szempontjából ez történt, felteszem életében nem először de engem akkor is bánt az eset.

A csapat két harmada taknyos (és én is de ez rajtam kívül senkit nem érdekel). Miki tegnap lázasan ébredt, köhög, beteg szabin van. A láza épp csak 38 délutánra magától lement. A köhögés keményebb dió. Éjjel ha elkapja a roham, rögtön visít ezzel felébreszti Maját. Ha Maja éjjel felébred 1-1,5 óra mire ismét elalszik, ez mindig élmény!
Maja orra ma kezdett folyni. Két napja többet nyüglődik mint valami brazil szappanopera főhőse de most már legalább tudom mért.

Van valakinek ötlete, hogy lehet a fiúknak a célzást hatékonyan megtanítani? Nagyon unom a folyamatos WC pucolást. A héten Miki szabályosan körbepisilta, bele egy csöpp se ment, állítom de a fajansz mögött 1 centi magas volt a vízállás. Másik alkalommal arra mentem be, hogy épp neki kezd, rögtön melléhordott és ha már arra járt a mosógép oldalára írta a nevét. Aztán rögtön kérte a rongyot, letörölte de ez akkor sem mehet így örökké. Direkt mellé pisil, hogy takaríthasson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése