2011. július 20., szerda

2011.07.20./2.

Délután védőnőnél voltunk. Ádámnak januárban lett volna aktuális 5 éves státusz vizsgálat, Mikinek most a 3 éves státusz, Majának pedig egy súlymérés.
Az eredmények:
- Maja 6390g és 65cm (most szerényen növögetett)
- Miki 13,5kg és 93cm (január óta 1,5kg-t hízott és 3,5cm-t nőtt) a hallás vizsgálatot nem értette de a fejhallgató nagyon tetszett neki, a vérnyomásmérésre szépen tartotta a karját de belemozdult és a következő méréshez nem volt türelme. Látásvizsgálatot kihagytuk, tavaly ősszel voltunk szemészeten, mindent rendben találtak.
- Ádám 18kg és 110cm (február óta 2kg-t hízott és 4cm-t nőtt) hallás vizsgálattal minden rendben volt, a vérnyomásmérőt ősellenségnek tartotta és nem volt hajlandó megközelíteni. A látásvizsgálatot részben teljesítette. Ő is ősszel volt szemészeten nála is minden rendben volt.

Hazafelé egy bácsi csodálkozott rá Miki orrára:
- Beütötted az orrod? Elestél? (nem, filmes maszkmesternek tanulok és az aktuális élethű horzsolás leckét a gyereken gyakorlom - gúnyos vigyor) Valami sokkal kedvesebbet mondtam a bácsinak de rohantam Miki után akit elbűvöltek a lépcsők és tudomást sem vett a kíváncsi bácsiról.

Ma Maja megismerkedett a babakeksszel. Hozzátáplálás ügyben rengeteg bogaram van, még így harmadszorra is. A fiúk csak hónapokkal később kaptak kekszet a glutén tartalom miatt de most a glutén már nem mumus, ezért úgy döntöttem kipróbáljuk a kekszet. Ha előveszem a józan eszem tudom, hogy a háztartási keksz is pont olyan jó (és nagyon költséghatékony) de a fiúknak is megvettem elsőre a babakekszet ez jár Majának is és pont. Egy barack levét csavartam az összemorzsolt kekszre, ízlett a kis csibének. Holnap változatok az arányon kevesebb levet teszek rá, közelítsünk a sűrű állaghoz, talán így majd pár nap múlva tudok bele csempészni egy kis gyümölcshúst is.
Egyébként Maját etetni a legmókásabb. A fiúk igazi zabagépek voltak, meglátták a tányért, kanalat és engedelmesen tátogtak, oké volt nyúlkálás, tüsszentés, kapkodás a tányér után de alapvetően ETTEK. Maja nem. A száját is úgy kell vadászni mert kezével, lábával benne matat, közelít a kanál egy rúgással magára önti a tartamát vagy csak lazán megfogja. Ha sikerül bekapni a kanalat a lé felét visszaköpi vagy kibörrögi (ez különösen szórakoztatja mert ilyenkor engem is beterít) ha véletlenül egyik sem akkor tuti, hogy nyelés előtt tüsszent. Ez a kedvencem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése