2011. május 26., csütörtök

2011.05.26.

Szerintem kuglófom kicsiny mazsolái beosztják egymás között reggel ki legyen a soros kakas. Maja három napig kihagyta a fél 5-ös kukorékolást helyette Miki gondoskodott róla. Tegnap 5 után pár perccel már az ágyam mellett állt és mindenféle kertelés nélkül a lényegre tért:
- Akajo jeggei!
- Neked is jó reggelt!
Ádám közben elment pisilni és úgy bevágta a fürdő ajtót maga mögött, hogy remegett alattam az ágy. Mikor kijött ott maradt csöndes ajtócsukást gyakorolni.

Ma Maja volt az ébresztős de csak fél munkát végzet, fél 5-kor evett és visszaaludt. Miki minden bizonnyal szabadnapos volt mert csak háromnegyed 6-kor kelt, így sikeresen elaludtunk családilag. Ez még nem is lett volna akkora probléma de Ádám ma nem akart oviba menni, az ágyból úgy kellett kiszednem és elkísérnem pisilni. Ez az akció "csak" 10 percig tartott és közben teljes hangerővel visított:
- Nem akajoook oviba menniiiiiiiiiiii!
Persze, hogy megpróbáltam vonzóvá tenni a programot, ma lesz az évzáró, szerepelni fog, megyünk családilag megnézni, a szép ruháját apa már tegnap bevitte az oviba, már csak két napot kell oviba menni és utána sokáig nem. De egyik sem használt. Végül beígértem neki, ha a visítozása miatt megint jön a szomszéd, ő fog neki ajtót nyitni és ő fog vele beszélni. Még a kezébe nyomtam a fogkefét és akkor abbahagyta. A reggeli is lecsúszott ha döcögősen is. De jó, hogy holnap lesz az utolsó nap. Persze lehet megbánom ezt a nyári szünet dolgot de ez a reggeli cirkusz nem fog hiányozni. Oké ha Ádám nem megy oviba akkor is korán kelnek de mégis kicsit nyugodtabb a dolog. Nem kell sietni öltözni, nem kell rohannom a reggelivel. Még az is gyakran előfordul, hogy fél órát ott ülnek mellettem az ágyba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése