2011. május 20., péntek

2011.05.20.

Nagy dolog történt nálunk. Miki tegnap életében először pelus nélkül aludt és reggel szárazon ébredt! Ma is pelus nélkül tettem le és terveim szerint ez már így is marad.

Tegnap sokat nyafogtam de pár dolog így is kimaradt. Mikor Majával az orvoshoz indultunk a buszmegállóba bukizott egyet. Ennél lehetetlenebb helyet és időpontot nem is választhatott volna. Zsepit kotortam, már majdnem rendbe raktam magunkat mikor tüsszentett és ezzel kijött az is ami a nyelve alatt maradt. Nyúltam oda letörölni és akkor egy jól időzített akcióval (és hatalmas mennyiséggel) lehányt mindkettőnket.
Miki tegnapi akciói közé tartozott az is, hogy Büdikutyával törölte le a krétát a falról. Büdikutyának már amúgy is soros volt a fürdés de most halaszthatatlanná vált. Szerencsére itt a meleg estére meg is száradt.

Másik restanciám, Miki ovisjele a kifli lesz. Mivel az oviba már régi bútordarabok vagyunk jóval a hivatalos szülői értekezlet előtt lebeszéltük az óvónénikkel. Már egy éve tervezgettem mi is az ami Mikinek testhez álló esélyes volt a tank, mert képes mindenen keresztül robogni, de a tank mégis csak túlzás egy oviba. Fontolgattam az elefántot hasonló karakter mint a tank de mégis csak békésebb. Végül a könnyen lerajzolható kifli lett a befutó. Az én fiaim, főleg Miki, nagy kifli rajongók. Ha boltba megyünk ők nem csokiért és egyéb édességekért nyafognak, hanem kiflit (bifi) kérnek.

Tegnap az esti büntetések miatt valamikor 9 után aludtak el a pihések. Gondoltam én, hogy talán így reggel tovább alszanak. He-he-he 6 előtt már mindkettő az ágyunkban volt. Ennek igazából nem sok jelentősége van. Mert a sort Maja kezdte, reggel 4-kor ébredt. Evés után naivan visszatettem az ágyába és reménykedtem. Nem aludt vissza. Egy darabig csöndesen szórakoztatta magát aztán igen hangosan a társaságomra tartott igényt. Fél 5-kor már megint a mi ágyunk közepén ücsörögtünk, Maja 5 körül elaludt az ölemben én próbálkoztam a lehetőségekhez képest elfeküdni de az alvás már esélytelen volt.

Ma az oviba gyereknapi kerti parti volt. Sonkás kiflit sütöttem, a főleg gyerek célközönségre való tekintettel mini méretben és bodzalét készítettem, most egészen különleges bodza aromájú limonádét kaptam végeredményként. Sosem sikerült még kétszer egyformán. Ezt most megjegyzem.
Volt rendőr motor, mentő motor és egy rendőrautó még a szirénájukat is bekapcsolták ettől Miki kicsit megszeppent, Maját nem érdekelte a dolog. Ádámot próbáltam rábeszélni, hogy felüljön rá de nem akart. Azért mellé állt egy fénykép kedvéért. Az autóba már bátrabb volt oda simán beült. Ment egy kört a kötélpályán, élvezte az ugráló várat. Miki érkezés után 5 perccel már haza akart jönni a sütijét sem ette meg. Próbáltuk vonzóvá tenni neki a programokat de ő sírós hangon csak azt ismételgette, hogy "meük haza". Végül is anyu hazahozta. Mi még maradtunk Ádámmal ő egyedül sorba állt a lufis bohócnál és egy egeret kért. A legnagyobb durranás a zsákbamacska volt. Én azért szurkoltam nehogy olyan darabot túrjon amit az itthoni készletből szanáltam ki. Szerencsém volt. Kihalászott 3 apróbb figurát és negyediknek egy motort. Valószínűleg a kínai műanyaggyár remekműve, zenél, forog, villog és a motoros emelgeti a karját. Innentől kezdve más program már nem igazán érdekelte. Még egy kicsit leült a zenés produkciót nézni, énekelt, csinálta amit a többiek de a motort egy pillanatra sem tette le. :-D Mikor az előadást is elunta letelepedett a járdára motorozni. Maja itt kezdte unni a dolgot, összességében jól elvolt a hasamon, időnként valaki odajött megcsodálni szerencsére a gyerekek most nem zsongták körül. Nem szeretem mikor egész óvodányi gyerek tapogatja, főleg ha előtte ugrottak ki a homokozóból. Ezt a fiúknak sem engedem. Ádámot könnyű volt meggyőzni, hogy motorozni otthon is tud, így hazamentünk. Indulás előtt meg kellett várnunk a rendőrjárművek kivonulását. Majának itt szakadt el a cérna. Körülöttem megy egy anyuka kezdett el pörögni:
- Jaj folyik az orra! -
- Nem mondod??? - (oké, nem ezt mondtam) egyik kezemben a fényképezőgép és Ádám pohara, a másikban a sütimaradék és Ádám sapija, a karom fennmaradó részén Maja heverészett, mellesleg a nyála (és ki tudja még mi) a könyökömön folyt. Tehát tisztában voltam a Leány állapotával de ott és akkor fizikai képtelenség lett volna zsepiért matatni.
Már látszott a házunk mikor eszembe jutott, hogy Alvóskacsa az oviban maradt. Ádámot gyorsan megnyugtattam, hogy előbb most már hazamegyünk, letesszük Maját, kacsát pedig később megmentjük.
Az erkély alatt Ádám felfedezte a napernyőket és teljesen padlót fogott:
- Ez nem hiszem el!!!!!!! - a lépcsőházig mást nem is tudott mondani.
Itthon gyors haditerv. Ádám a mamánál tölti a hétvégét de előbb még meg kell menteni kacsát. Tehát belegyömöszöltük a hátizsákba az újonnan szerzett motort, a ruhákat és anyuval visszamentek az oviba kacsáért majd onnan busszal mamához. Hétvégén fél műszakos leszek.

Szerintem magasnak találta a motort. Talán ha apa ott van, vagy az egyik rendőr bácsi kicsit lelkesebb ráült volna. Én szívesen felültem volna de ez senkit nem érdekelt. Pici csalódás volt ez rendőr bemutató, mert én arra számítottam, hogy szervezett programon belül egy rendőr kb 10 percben megmutatja a motort a gyerekeknek, mi van rajta, mit tud, ilyesmik. És utána lehet sorba állni fölülni rá. De ők csak leparkoltak az udvaron és aki kérdezett annak válaszoltak. Ja és kérésre egyszer bekapcsolták a szirénát.
Miki erre az egy képre volt hajlandó, itt is látszik, hogy menekülőre venné a dolgot. Hiába a tömeges rendezvény nem az ő világa.
Ádám háta a kötélpályán. Sajnos mire elsütöttem, pont elfordult és nem akart többet csúszni. Így ismétlésre nem volt lehetőségem.
A légvárat nagyon élvezte.
A zsákbamacskás motort innentől hurcolta magával...
... és mutogatta mindenkinek a rendőrautóban az udvaron bárkinek aki szembejött, még a motor előző tulajával is találkoztunk, szerencsére nem lett belőle tragédia. Kicsit megijedtem mikor Ödönke közölte, hogy ez az övé volt de Ödönke beérte ennyivel és tovább ment, Ádám pedig nem foglalkozott az információval csak tovább örült a motorjának. Hazafelé a játszón is megmutogatta mindenkinek. :-)
Ilyen hatalmas autóval jöttek a rendőrök. Mikor megérkeztek a fiúk mint valami méh sereg rohanták meg az autót, egészen komoly feladat volt őket távol tartani legalább addig amíg megállnak. Mókás volt a sok apró gyerek között ez a hatalmas autó.
A zenés műsor, Ádám ölében a motor.
Itt mind a két kezét fel kellett volna tennie de az egyikben a motor volt. :-D

Miki soros aranyköpése:
Pudingot eszik, lapátolás közben:
- Ez ho készűű? (hogy készült)
- Egy gép összekeveri és beletölti a pohárba.
- Mét?
- Hogy te meg tudd enni. - döbbenet. Gondoltam amíg lapátol elosonok pisilni. Mire visszaértem a pohár ismeretlen okból lecsúszott az asztalról és a tartalmából jutott a másik székre az asztal lábára és a padlóra is. Miki kicsit megszeppent:
- Mássz le a székről és szedd össze. - fellelkesült.
- Minnnnyá, minnnnyá megye! - és fölnyalogatta az összes pudingot. Nem volt kedvem a napi 23.416. hisztihez, hagytam. A maradék ragacsot feltöröltem amikor végzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése