2011. május 13., péntek

2011.05.13.

Ez tegnap lemaradt. A fiaim autófogózni tanultak apától. Ádám hamar megértette a lényeget, Miki elengedés után buzgón szaladgált az autók után. De remekül szórakoztak kb fél órán keresztül.

Házi istennőnk* éjjel nagyon nem akart aludni, 11 és reggel fél 5 között kb négyszer voltam nála, végül 5-kor úgy döntött, itt a reggel. Nehogy felébressze amúgy is kakas hajlamú fiaim, kicsempésztem, magam mellé fektettem és fél 6 körül már aludt is. Miki háromnegyed 6-kor kelt. Éljen.

A fiúk ma a dédihez indultak. Megszokták ha kimegyünk az ajtón felöltözünk, tehát most is így tettek. Ádám magára feszegette Miki kapucnis játszós pulcsiját és bakancsot húzott, nadrágot nem, annyira nem fázott. Miki szintén egy kapucnis pulcsiban, rajta már alsónaci sem volt csak Ádám bakancsa. Így ücsörögtek az előszoba szekrényben (az az autó) és börrögve száguldottak a dédihez. Természetesen Alvóskacsa és Büdikutya társaságában.

Eget rengető hírem van. Tudok helikoptert építeni legoból papír nélkül. Miki felismerte, hogy az egy helikopter. :-)
A nap aranyköpése Mikitől:
Nézi a szekrényben ezt az üveges hajót.
- E hóóó készű? (azt én is szeretném tudni)
- Berakták az üvegbe a hajót.
- Mét? (erre mit mondjak?)
- Hogy benne legyen.
- Aha.

*Maja: a görög mitológiában egy nimfának, Hermész anyjának a neve. Jelentése: anyácska. A rómaiaknál a termékenység istennőjének (Mercurius anyjának) a neve Maia, róla nevezték el a május hónapot. (forrás: Ladó féle utónévkönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése