2011. május 23., hétfő

2011.05.23.

Miki minden tőle telhetőt megtett, nehogy unatkozzunk Ádámmentes hétvégénken. Megszerezte Ádám lufi egerét, először széthajtogatta, innentől kezdve a formája igen mókás volt. Főleg ahogy felfedezte, hogy a levegőt összenyomkodva több kisebb hurkát kap. Remekül szórakozott vele kerek 5 percig. Végig bennem volt a szándék, hogy elvegyem tőle mielőtt kidurran de olyan boldog volt, nem tettem. Még 3-4 harapást is kibírt aztán egyszer csak pukk. Szerencsére nagyon kicsi pukk, Maja figyelemre se méltatta, Miki is főleg a lufi leeresztését vette észre.
Sokat motorozott az erkélyen, közben megcibálta a kankalinok leveleit. Ééés feléri, sőt kinyitja az erkély ajtót. Így már oda is akkor megy amikor akar. Természetesen nem szabad kimenni engedély nélkül de ez nem tartja vissza.
Tanult még új dolgot. Maja lehányt, szokás szerint nem aprózta el, Miki pont ott állt a kiságy mellett az ágy szélén egy pelus. Megkértem és odahozta nekem. Látta, hogy azzal törölgetem Maja száját és azóta ő is törölgeti a Leányt ha nagyon nyálas. Azzal is egészen jól elszórakozott, hogy a pelenkával betakarja. Hatalmas lelkesedéssel teregette, igazgatta a pelust, amit Maja időről időre egy jól irányzott rúgással ledobott. Miki nem adta fel újra és újra nekiállt, majd mikor sikerült az utolsó mozdulatnál beleakadt a pelusba és lerántotta. Aztán azt is kipróbálta, hogy ketten takarózzanak be vele, ez nem ment pedig kuglófom kisebb mazsolája igazán kitartóan küzdött.
Egyik reggel talált egy legyet, épp az utolsókat rúgta szegény pára. Miki a kezébe vette:
- Kaciboga! Meghat.
Apa ma is levadászott egy legyet, kis kórboncnok tanoncok rávetették magukat. Még kicsit kapálózott, mindketten kézbe vették, nézegették, végül Miki, mint valami kincset a markába szorította és kivitte az erkélyre.
Ádám jól érezte magát a mamánál, főleg a békákról mesélt. A mama kertjének az aljába van egy patak és ott látott békákat, remélem nem jut eszébe egyszer hazahozni egyet. brrrr :-DDD

Itt az eperszezon. Szombaton epres piskótatekercset sütöttem, nagyképűen eper roládnak is nevezhetem. Finom lett.
A szerencsés aki evett belőle.
Mama tegnap egy hatalmas vödör eperrel hozta haza Ádámot. Elsőre ipari mennyiségűnek tűnt az eper. Kicsit kétségbe estem, mit csinálunk ennyivel de mielőtt szörp receptet kutattam volna a fiaim kórusban epret követeltek. Még akkor frissen befaltuk a felét. A másik feléből ma sütöttem. Ezt a mókás tortát.
Nem teljesen saját ötlet mert több receptből raktam össze de azért nagyon büszke vagyok rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése