2012. április 30., hétfő

2012.04.30./4.

Ma a Tettyére mentünk kirándulni, ott sem voltam a felújítás óta. Nagyon örültem, hogy a kis fehér kőelefánt még megvan. A játszótér viszont nem nyűgözött le. Szép, meg új, meg kicsi, meg hiper-szuper EU szabvány de nekem hiányzik a régi faház és a fa játékok, a semmihez sem hasonlító illatuk, az egyedi megjelenésük. Gyerekkoromban mindig nagy esemény volt ha a Tettyére mentünk, általában évente egyszer vagy még ritkábban, akkor is főleg a játékok miatt. És hiányzik a nagy tér, a régi nagyobb volt optikailag mindenképp.
 
Maja jól bírta a babakocsit, pedig végig benne ült. Az egész játszón csak egyetlen babahintát láttam és az is épp foglalt volt.
A fiúknak azért tetszett nagyjából 20 percig.

Miki csak ezen a kis csúszdán mert lecsúszni. Azért érdekelne melyik EU-s tervező csúszna le rajta egy nyári napon délután 4 körül.

Valami hasonló az oviban is van
Ádám mindent megmászott




Körhinta ilyet eddig csak tévében láttam

Uzsi szünet

Ez a kerék váltotta ki az igazi csodálatot

Itthon nagy kullancs vizit volt és ma is hamar csend lett esti puszi után.
A családi program egész jó volt ha leszámítom az átlag két percenkénti nyivákolást: mért megyünk, mikor érünk oda, hova megyünk, mikor érünk oda, szomjas vagyok, mikor érünk oda, folyik az orrom, mikor érünk oda, ne tapogasd a kerítést, mikor érünk oda, süt a nap, kis vonat, árnyék van, hol a kis vonat, nem látom (épp vele szembe jött) mikor érünk oda, milyen játszótér, mikor érünk oda, minek megyünk, menjünk haza, lecsúszok, nem csúszok, menjünk haza, hintázok, homokozok, nem akarok haza menni, menjünk játszótérre, felmondok.
Pedig úgy terveztem, hogy fölérünk, elengedjük a pihéseket a játszón és apával leülünk egy árnyékos padra, aztán eltelik a délután. Majd egyszer máskor biztos lesz ilyen is.

A hétvége egyéb eseményei
Maja rájött, hogy a tűzhely gombjait hogyan kell tekergetni, nagyon szorgalmasan gyakorolja is. Főzök(nék) ő pedig jön és teker, mindent amit elér. A villany kevés előnyei közé tartozik, hogy nem kell újra begyújtani de amikor a használaton kívülit is bekapcsolja az picit sem mókás.
Magyarul még nem beszél de Majául már perfekt, egész nap csacsog. Ha apa megjön percekig meséli a napját. Könyvet fog, leül és jó hangosan olvas, sajnos még nem sikerült megörökíteni mert ha meglátja a gépet abbahagyja és vigyorog.
Evéshez készülünk, leülök vele szembe a tányérral, belemerítem a kanalat, közelítek a szájához és ordítani kezd. Pedig még nem is tudja mit fog enni, ezt csinálja a joghurttal, tejpéppel, gyümölccsel, bármivel. Aztán ha első kanál lecsúszott gond nélkül megy utána a többi is de ez a kis műsor az elején kihagyhatatlan.

Ádám szinte felháborodottan:
- Apa hozott macicát??? (matricát)
- Igen.
- Mét???
- Nem kellett volna?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése