2012. április 30., hétfő

2012.04.30./3.

Vasárnap anyunál voltunk. A kert biztonságos, kutyakaki, üvegszilánk mentes, Maja elment felfedezni.
 
A terep enyhén lejtett ez okozott némi problémát a tanulóvezetőmnek, pár borulás után feladta a két lábon járást a biztonságos mászás javára.

Első dolga volt földet enni, később a növényekkel is kísérletezett, sőt a lepotyogott krumplit is előbb észrevette mint mi.

Mászott az asztal alatt

Egyedül felült a szánkóra

Megpróbálta kinyitni

Hűűűű de nagy rumli van bent!

Szedett virágot

Iszom valamit ...

...

... egészségemre!
 
Kérek még!

Választ kaptunk egy égetően fontos kérdésre: Mit csinál a télapó nyáron? Edzésben tartja a szánkót ...

... és magát is

Ádám is vezethetett picit

Torta (én sütöttem)

Maja torta után

Keszüi varánusz
Nem tudom mennyire hihető de ez a gyík 20-25 centi volt. Szerencsére a képen nem látszik, hogy közben vadul borsódzott a hátam és a sikítozást is csak azért tartottam vissza, mert nem akartam elijeszteni. Itt rögtön tisztáznám, hogy nem félek a gyíkoktól (pókoktól, békáktól, siklóktól és még ki tudja hány undi jószágtól), tudom, hogy nem bánt, sőt ő fél tőlem. Egyszerűen csak utálom ha túl közel vannak az intim zónámhoz. Ilyenkor sikítozom és kész.
Összességében klassz délután volt, a fiúk megöntözték az egész kertet és egymást is, a kézmosó szappannal megmostak egy körtefát, jó illatos lett. Futkostak, kutat fúrtak, kavicsot dobáltak a patakba. Itthon bepakoltuk őket a kádba egy alapos áztató programra. Jól elfáradtak, hamar csend lett a gyerekszobába ami kitartott egészen fél 5-ig. Maja akkor nyösszent először majd 20 perc múlva már egyértelműen jelezte, hogy reggel van. Miki "csak" fél 6-kor csatlakozott kis csapatunkhoz. Fogalmam sincs mégis mennyi időt kéne a szabadban tölteniük, hogy legalább 7-ig aludjanak. Ja amúgy napok óta Maja 5-kor kel, pedig egy átlagos napon sokkal kevesebbet van szabadban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése