2012. október 12., péntek

2012.10.12./3.

Két önsajnálat között alkottam is. Ezektől kicsit jobban érzem magam, mert lám képes vagyok valamit teremteni. Aztán objektíven figyelve rájövök, hogy ez nem olyasmi amiért bárki is pénzt adna és megint semminek érzem magam, mert amit én alkotok az nem elég jó.
De arra jó, hogy az ajtónkat díszítsem vele és valahányszor hazajövök örüljek neki. Ezért most ezeket meg is mutatom.

Papírsárkány

Kosár egyben, messziről őszi pompában. Alkotás közben rájöttem, hogy mióta nem kell suliba járnom szeretem az őszt. Szeretek gesztenyét szedni, sütőtököt sütni, színes leveleket gyűjteni, várom a halloweent, a tökfaragást, az ősznek gyönyörű színei vannak.

A madárijesztőre különösen büszke vagyok mert egyszer szét is kellett szednem, majdnem feladtam, aztán mégis elkészült. Messzi mamától kaptuk bele a szalmát, hogy élethű legyen. A feje pedig egy kifújt tojás.

Kosár közelről, a baglyokat a fiúk az oviban készítették.

A sünök szintén ovis alkotások.

Itt még közelebbről.

Az ajtó a papírsárkány fölött, a szőlők ovis alkotások a gyümölcskosarat Ádámmal készítettük. Őszi kosárnak terveztem de Ádám ragaszkodott a déli gyümölcsökhöz. Hagytam kibontakozni, éljen a művészi szabadság.

Zsebmelegítők az ötletet ITT találtam. Egész nyáron kerestem hozzá filcet aztán kedden iszonyú hideg volt a reggel (még nekem is pedig nem vagyok fázós). A viszonylag kevés anyagszükséglet miatt a filc beszerzését feladtam és a jól bevált, abból dolgozz ami van módszerhez nyúltam. Így újra hasznosítottam némi kordbársony maradékot (lehet a pamut anyag a mikrózást is jobban bírja mint a PE filc), kutatás közben találtam ezt a színben egyáltalán nem passzoló, ám igen fiús és világítós kék vékony fonalat (pár éve nagy divat volt a bimbi kék ronda barnával párosítva). Kéz modellnek csak Maja volt itthon ezért kicsit rászámoltam, a mérés alapján fogtam egy megfelelő átmérőjű bögrét. Kivágtam nyolc kört, négyre jelet vasaltam, (remélem ők is bírják majd a mikrót) mert ezek az oviba is meg fognak fordulni. Majd összevarrtam pelenkaöltéssel, mert ez az egyetlen öltés amivel képes vagyok olyat varrni ami nem esik atomjaira pár percen belül (többek között ezért is utálok varrni). Mikor majdnem körbeértem megtöltöttem rizzsel és befejeztem a varrást.
Másnap reggel 30 másodpercre bedugtam a mikróba aztán a zsebekbe. Mindenki zsebre dugott kézzel csöndben halad az ovi felé, nyoma sem volt a szokásos vándorcirkusznak. Sajnos a csoda csak egy napig tartott azóta már zsebre dugott kézzel is tudják egymást macerálni az úton. A zsebmelegítő viszont bevált az oviban még mindig langyos volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése