2012. október 12., péntek

2012.10.12.

Itt van az ősz és bár nehezen indult a gesztenye hullás, hetekig hiába vártuk a csodát a játszótéren csak néhány kóbor, éretlen pottyant le. Pedig a fiúk már nem hagytak élni, már nem tudtam, hogy magyarázzam el nekik, nincs mit szedni. Látták a saját szemükkel, naponta végig böngészték a fák alatt a füvet és egyre türelmetlenebbek lettek. Új területet kerestünk, nagy eredményre itt sem számítottam. Összeszedtem a teljes fészekaljat, felszereltem őket kis kosárral és megszálltuk a gesztenyefákat. Tíz perc alatt teli szedték az összes kosarat. Nem hittem a szememnek. Kicsit csalódott is voltam mert legalább egy órás programnak terveztem de sajnos a kosarak megteltek, így haza kellett menni. Itt kezdődött az igazi kaland.
Maja is kapott kosarat, megmutattam neki egyszer, hogy a gesztenyét kell beledobni és onnantól nem volt megállás, az összes szembejövőt be akarta gyűjteni. (A fiúk ebben a korban, főleg Miki, azt lesték mikor boríthatják ki a kosarat.) Karjára akasztotta a kosarat és ment rendületlenül, nem engedett senkit a közelébe, a véletlenül kiguruló darabokat visszapakolta. Félig volt a kosara mikor elkezdtem aggódni, hogy ha teli rakja nem bírja cipelni és kitör a hiszti. Óvatosan megpróbáltam hazafelé terelgetni, Miki közben nyafogni kezdett, mert ő nem bírta a saját kosarát. Kezemben kosárral, már csak egy kézzel terelgettem Maját hazafelé. Maja kosara három lépésenként kiborult, ettől ő is, Miki lelkes önkéntesként segített összeszedni. Aztán elfogyott a türelmem, Maját kosarastul felemeltem, Ádám vállalta Miki kosarát és így már sikerült haladnunk is. Maja egy darabig tiltakozott aztán szépen lassan a kosarát is átengedte nekem.
A gesztenyeszedés azóta Maja kedvenc elfoglaltságává vált, már a játszótér is tele van gesztenyével, szóval ha kidugjuk az orrunk a lakásból biztos mindenki zsebe és keze tele lesz gesztenyével.
Az oviba is elvittünk pár raklapnyit a héten gesztenye autóval tértek haza. Erre különösen büszke vagyok mert az én ötletem alapján készült. Oké én is egy újságban láttam de a prototípust akkor is én vittem be.
Fogtam egy WC papír gurigát ragasztottam rá négy gesztenyét keréknek és egy nagyobbat meg kisebbet pilótának a tetejére. Sajnos mire az oviba értünk a pilóta feje elveszett, a fiúk megnézték mennyire fogta meg a ragasztó. De óvónéninek így is tetszett. Másnapra egy egész futamra való gesztenyeautó sorakozott az oviba. Ők hurkapálcikával rögzítették a kerekeket így óvatosan gurítható is. Majd mutatok róla képet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése