2011. június 10., péntek

2011.06.10.

Végre péntek van. Apa egész héten délutános és jövő héten is az lesz. Uuuuuutálok egyedül fürdetni! Nem fizikailag nehéz, hanem szinte a lehetetlennel határos az esti szoptatás két nyüzsgő energiagombóccal a nyakamba. Tegnap már majdnem sikerült a bravúr bámulták a tévét Királylány étkezett, teljes a béke, ekkor Ádám elment kakilni. Aztán kész lett. Tudtam, hogy Maja pár perc múlva végez, megkértem Ádámot várjon kicsit (nem szeretem ha egyedül törli meg magát mert annak tragédia a vége). De mintha a falnak beszéltem volna:
- Ana kész vagyo kakiaa, kész vagyo, ana kész vagyo kakiaa ...
Miki természetesen rögtön ugrott, ha ő törli meg Ádámot akkor tényleg nem úszom meg a fürdő takarítást. Majával a hónom alatt elcaplattam Mikiért, Ádámot 238-szor is megkértem, hogy várjon, Maját lettem aludni és végre Ádám volt a soros.
A másik gyakori eset, hogy Maja étkezne, ilyenkor az esti csöndes, meghitt szoptatás (ami tényleg csak a mi időnk lenne) kilőve. Helyette van: ne kapcsolgasd a tévét, ne rugdosd, ne harapd meg, engedd el a függönyt, gyere le az asztalról, ne szaladgálj, ne dübörögj stb. Mi lesz ha Maja már kanalazós vacsit kap? Inkább bele se akarok gondolni.
Biztos van olyan család ahol az esti szoptatásnál az x darab nagyobb gyerek körbe üli anyut és csendes áhitattal nézik. Esetleg anyu közben mesét mond. Na ilyen nálunk biztos nem lesz.

Eleget morogtam. Maja felfedezte a lábait, nagyjából két hete és mindig nagyon boldog amikor meg tudja fogni.

Más. Lányos mamák segítség! Mikor vegyek Majának babát? Van egy vödör csörgőnk azok uniszexek de nem lelkesedik értük igazán. A fiúk szívesen kölcsönadják neki az autóikat, azok kicsik, színesek, érdekesek, szívesen forgatja őket. De mégis csak kéne valami lányos játék is.

2 megjegyzés:

  1. Most.
    A baba nem romlandó. :)
    Ha majd csak egy év múlva fogja érdekelni, akkor sem lesz semmi baja.
    Egyébként elsőre valami kicsi, puha testű babát javaslok. Haj nélkülit...
    :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Emili!
    Nem kell ezen ennyire izgulni, ügyes gyerekek, a legnagyobbat nyugodtan Maja elé ültetheted, jó játék az etetés, hidd el meg tudja oldani, és még örülni is fog neki, és végigeteti, lehet, hogy várni fogja, hogy hagyjon egy kicsit...

    VálaszTörlés