2011. június 8., szerda

2011.06.08.

Ma van Medárd nap. Itt esett az eső, 40 napig nem is számítok aszályra.

Bezzeg anya leszek. Egyszer majd biztosan. Tegnap délután fogtam két strandos törölközőt (még 3 gyerekkel ezelőtti életünkből maradt amikor még jártunk strandra) összeszedtem a fészekaljat és kitelepültünk a játszóra. A fiúkat elengedtem a homokozó felszereléssel, kiterítettem az árnyékba a törölközőket Maját pedig kitettem kempingezni egy csörgő társaságában. Élvezte a szentem. Csak 45 perc után kéretőzött föl az ölembe.

A fiúk is jól érezték magukat a szokásoshoz képest teljes nyugalomban, békességben töltöttünk el, (dobpergés) jól figyeljetek: 1,5 órát! Homokoztak, hintáztak, időnként odajöttek Majához, Mikinek mondtam, hogy MOST lehet fogócskázni, szirénázni, visítozni, dübörögni (bár a fű nem dübörög olyan jól mint a parketta) erre vijjogva elrohant. Persze nem volt ennyire idilli, Ádám egy vödör homokot borított Miki nyakába, még az alsójába is jutott. Ma pedig simán neki lökte a hintát. Hiper-szuper EU-s hinta masszív gumiból van és olyan nehéz, hogy nagyon lökni se kell rajta ha jól kapja el a gyerek simán kiveri a fogát. Mikinek szerencséje volt csak elterült a homokba. Ádám pedig büntiből csak a törölközőn ücsörögve nézhette a többi játszó gyereket.

Itthon még atomjaira szedték a kiszuperált nyomtatót, Mikinek azóta foltos a hasa, a térde, a keze, Ádámnak csak a lába, talán egyszer lekopik. És új kedvencük a kilincsen lógás. Pedig a játszón mászókáztak is!

Este amíg Maját fürdettem, Ádám meg akarta tanítani Mikinek azt a szöveget amit ő mondott az évzárón. Sajnos csak a fürdőből hallottam őket de nagyon aranyosak voltak. Ádám próbálta magyarázni melyik mondat Mikié, mit kéne mondania de ő még ehhez kicsi. Azért jól szórakoztak.

Miki reggel leesett a székről szokás szerint megharapta a száját, a pizsije is véres lett. Gyorsan kimostam. Meglátta a száradó nadrágot a fürdőbe:
- Bepiiszite? (bepisiltem) - a balesetes alsókat ott szoktuk szárítani. Alig tudtam meggyőzni, hogy nem pisilt be. Tényleg már nem is emlékszem talán egy hónapja alszik pelus nélkül és még nem volt baleset.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése