2011. június 16., csütörtök

2011.06.16.

Tegnap csúcsosodott a játszóelvonás (remélem tényleg az volt a csúcs). A délelőtt nagyjából azzal telt, hogy Miki csak ordítva beszélt, Ádám csak futva közlekedett. Az a rész aranyos volt amikor Ádám tornaórát tartott Mikinek a nappaliban, úgy ahogy az oviba tanulta, engem nem is zavart volna, hisz olyan ritkán játszanak együtt de a futkározást a szomszédok nappal sem tolerálják. Ezek után szerintetek mennyire érdekelt, hogy a konyhaszekrényem tartalmát a nappaliba hurcolták, ott BÉKÉBEN megosztoztak rajta és a műanyag tetőkön doboltak (nem volt hangos). Persze ez a csoda is csak 5 percig tartott utána visszatértek a közös visítozáshoz. Maját is felébresztették legalább kétszer. Miki elcsórta a tojásos dobozomat és széttépte. Pedig ez egy jó kis masszív doboz volt meg akartam tartani. Na mindegy több is veszett Mohácsnál.
Valami csoda folytán egyszer csak elfogyott a szufla és az ölembe telepedtek pihenni. Van egy játék telefonunk, Ádám tulajdona még egyke korában kapta. Fénykorában zenélt és csörgött de az elem lemerült és "sajnos" mindig elfelejtettünk bele újat venni. Tegnap Miki nyomkodta és valahogy életre kelt. Természetesen Ádám azonnal el akarta szedni tőle:
- Miki cseéjünk? - de Miki nem akart cserélni.
- Miki migyá ejunooo??? - de Miki nem unta el.
- Miki ke pisini, kakini? - de az sem kellett neki pedig Ádám addig "vigyázott" volna a telefonra. Ádám nem tágított folyamatosan Miki és a zenélő telefon sarkában volt. És ekkor a telefon ismét némaságba burkolózott. Az ezt követő hisztit a fantáziátokra bízom.

Ilyen délelőtt után a délután valamivel csendesebben telt. Játszótér (felújítás volt) helyett sétát terveztem de a fél óránkénti esőzés miatt ez elmaradt. Itthon vártuk(tam) az estét, hogy legyen valami értelmes program, papírból csináltam nekik autópályát öt egész percig csudaizgi játék volt aztán jött a hiszti és a nyafogás végül Miki konfettit gyártott belőle. Itt elmentem a kedvem a további kreatív játékok alkotásától. Miki folyamatosan Maja játszószőnyegét cibálta ki a játszós ágyból, szerencsére a Leány nem volt benne. Maja nagyon szeret a szőnyegen heverészni nézegeti ahogy Ádám autózik. Miki óvatosan kezdi, Maja mellé somfordál majd először csak simogatja aztán egyre durvább végül már csapkod, kiveszi Maja kezéből a játékot és a kedvencem mikor az arcába/fülébe ordít. Úgy utálom az egyik gyerekem félteni a másiktól. Értem én, hogy ezek nem a színtiszta rosszindulat jelei de már gyakran attól is félek ha Miki két lépésnél közelebb van Majához. Ja ha kiságyban van az sem sokkal jobb mert akkor a kiságy szélén fölkapaszkodik az én kicsi tankom és úgy rázza az ágyat.
Ha annyi pénzem lehetne ahányszor elmagyaráztam, ezeket mért nem szabad (és megtiltottam és büntettem is) isten bizony mellényzsebből kifizetném az államadósságot. Talán még szobrom is lenne mint a haza megmentőjének. :-DDDD

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Orsi vagyok, aki 6 x szült otthon :), Edit (Nőicsizma) írt, hogy szeretnél meghívót.
    Megtisztelsz, hogy olvasni akarsz, megnézem van e még meghívó, mert sajnos a blogspot 100 db-ot engedélyez, ha van, akkor kérek majd egy mail-t ahová küldhetem. Az én címem: szorsaorsakukacgmailpontcom
    Írok, ha tudok küldeni!

    Bezzeganya: ez az írás, több hónappal ezelőtti, és sok helyre elküldtem, pl. a Családinet.hu-n is megjelent, de onnan értesítést kaptam, hogy mikor rakják fel, innen semmi. Még az sem közölték, hogy szüléstörténetként lesz feltéve, mert ha írták volna, akkor leírtam volna nekik, hogy ez nem annak készült. Nagyon felháborít, ami az otthonszülés körül van, és még jobban az, hogy Dr. Geréb Ágnes ÁRTATLAN és még mindig házi-őrizetben van. És ez nem propaganda, ez az igazság!

    Köszönöm, hogy kíváncsi vagy ránk, jó egészséget kívánok: Orsi

    VálaszTörlés