2011. június 23., csütörtök

2011.06.23.


Reggel 5-kot Maja boldog hangjára ébredtem. Nehogy fölébressze a fiúkat, bementem érte a hátán heverészett és a lábujja a szájában volt. Két kézzel fogta a nehezen megszerzett lábat, mikor meglátott akkor sem mondott le róla így a maradék egyetlen lábával örült nekem.
Nagyon sokat tanult, már hetek óta magabiztosan forog minden irányba. Tegnap meglátott a szőnyegen egy traktort oda gurult érte és megfogta. Édes volt ahogy örült neki. A fiúk közben valamivel nagyon el voltak foglalva, én meg csak lapítottam és csöndben figyeltem a Leányt.

Maja babát kapott. Kitaláljátok ki örült jobban? Igen, a fiúk. Miki hamar a lényegre tért és lekapta a baba ruháját, itt csatlakozott Ádám is és ketten pislogtak fölötte:
- Nics füfije!!!!!!!
- Nincs, mert ez egy lány baba.

Ma pancsolást terveztem a fiúknak, amíg én megtöltöttem a csónakot vízzel ők átöltöztek, nagyjából 5 perc múlva úszott az erkély. Miki bejött pisilni, nem sokkal később követte Ádám. Kértem, hogy a törölközőn törölje le a lábát, majd épp szóltam volna utána:
- Ne ro... - de vége lett a szőnyegnek és elvágódott a parkettán. Hatalmasat esett, valószínűleg a szekrény sarkával felsértette a kisujját. Mikor ezt felfedezte hihetetlen visításba kezdett:
- Vézi a kezeeeeeee!!!!!
Mentem elsősegélyt nyújtani. Nem volt nagy seb de pont jól vérzett. Ápolás közben lefújtam a további pancsolást, újabb visításba kezdett. Megtöröltem, száraz ruhát kapott, kicseréltem az első kötést. Közben Miki a csónakban unatkozott és mikor egyértelmű lett számára is, hogy Ádám nem megy vissza, önként bejött:
- Fázooooo! - csak 30 fok volt az erkélyen.
Őt is letöröltem és előkészületekkel együtt sikerült kerek 15 percet eltölteni a délutánból. Éljen, már csak a hátralevő 5 óra programját kell kitalálnom. Pancsolás Ádám ujja miatt kilőve, délután 4-ig a játszótér is almás.
Előszedtem a cseresznyét amit ma kaptunk. Ádám boldogan majszol. Miki kétszer ráharapott és kiköpte az egészet. Igazán próbáltam neki elmagyarázni, hogy elég csak a magot kiköpni, egy újabb marék előemésztett cseresznye kiköpködése után, Miki cseresznye megvonásban részesült.
Maja reggel 5 és délután fél 3 között mindössze 2 órát aludt, aztán meglepett egy hosszabb alvással. Fél 5 után ébredt. Nekem akkor már egyetlen porcikám se vágyott a játszóra de a fiúknak kellett valami kültéri program. Elmentünk sétálni. Most mentem először 3 gyerekkel boltnál és játszónál messzebbre. Jól sikerült. Ádám szépen jött mellettünk és mikor a zebrához értünk megfogta Miki kezét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése