2012. június 8., péntek

2012.06.08.

Órrrrriásiiiiii szenzáció! Maja egyedül csúszdázik! Na, jó csúszik, a tetején elengedem és hajrá. A fiúk egymást taposva ugranak az aljához, hogy elkapják de ezen a csúszdán szükségtelen. Egy hosszú egyenes szakaszban végződik ami egy szintben van a homokkal. A létrán is fölhúzódzkodik csak a biztonság kedvéért fogom a hóna alatt, ilyet még nem láttam, ez a lány nyár végére egyedül fog mászni is.
Beszélni továbbra se hajlandó bár ma mintha vaut mondott volna a kutyára mutogatás közben. Általában ha valami tetszik neki akkor ujjal mutogat felé és hangosan auuuu-zik. Ez jár a kutyáknak, a teherautóknak és a kamionoknak valamint a munkagépeknek, minél nagyobb annál hangosabban. A fiúk sem voltak beszédesek ennyi idősen de ők azért pár szót már használtak.
A családtagokat felismeri a kérdezett személyt rögtön, radar módjára keresi a szemével, ha megvan vagy mutogat vagy nagyon örül.
Kommunikál, ami számára fontos elmutogatja, én értem mit akar. A hisztizést tökélyre fejlesztette, ha úgy érzi nem kap elég figyelmet földre vetődést imitál (lassan lefekszik) és a hátán vergődve ordít. Aztán rájön, hogy roszalindával nem foglalkozik senki és abbahagyja. Ma elunta a játszót, a fiúk még nem és én sem szándékoztam még hazajönni, Maja a homokozóban vette fel a roszalinda pózt. Ott azért összeszedtem, utálom mikor a pelusában is homok van.
A pohárból ivást is gyakoroljuk esküszöm az első próbálkozások jobbak voltak mint most. Csak icipicit töltök a pohárba ő egy lendítéssel a nyakába a önti ami véletlenül lecsúszik attól pedig fuldokolni kezd. Ez van. Nem adom fel, gyakorlunk, végre nyár van meleg van a baleset hamar felszárad.

A tegnapi csúszdázós nap után mindenki jól elfáradt, reggel Miki csak negyed 7-kor került elő és Maját is csak fél 7-kor ébresztette fel. Egészen furcsa volt 6-kor még az ágyamban fetrengeni és hallgatni a csöndet. Nagyon szeretnék egy olyan nagy csúszdát egész nyárra ide az ablakom alá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése