2012. június 4., hétfő

2012.06.04.

Akkor mától itt a nyári szünet. Reggeli után a teljes mókuscsapattal átmentünk a boltba. Még mindig nem könnyű három gyerekkel vásárolni. Azért sikerült, a bolt is egyben maradt és még nem tiltottak ki végleg. Viszont a jutalomnak beígért kiflit elbukták a fiúk.
Itthon semmi szokatlan nem történt a ruhás szekrény tartalmát polcostul kirámolták aztán kisebb megszakításokkal veszekedtek valamin például, hogy a parkolóházban ki hol tankol, ki tekeri a liftet, aztán egyesével összevesztek a Ferrarikon, kb 10 van, mikor elfogyott a kamionokkal folytatták. Két hete egy bevásárlószatyornyi kamiont kaptunk ebből 5-6 db van elöl és ahogy törnek pótolgatjuk.
Amíg a fiúk ezekkel lefoglalták magukat én megcsináltam az ebédet, utána kimentünk a játszóra. Végre lerohadt a fáról a cseresznyének látszó bogyó nem kellett folyamatosan kikotornom Maja szájából a félig rohadt, félig sárga szemeket amiket a földről gyűjtögetett szorgosan. Helyette volt szemét. Hihetetlen mennyiségű zsebkendő (csak reméltem, hogy a hétvégi eső előtt került oda) cigidobozról a celofán, a doboz belső papírja, kupakok, cukros zacsik, az esőtől felismerhetetlenné ázott papírfecnik és még ki tudja mi mindent koboztam el tőle, amit rendre zokon vett. Ja, van ám a játszón szemetes, üresen árválkodott mind a három. Most megtöltöttük. Legközelebb viszek munkavédelmi kesztyűt és "világítós" mellényt. Aztán beadom a BIOKOM-nak a számlát. Amíg Majával közmunkát végeztünk a fiúk folytatták az összeveszősdit. Jó volt. Élveztem. Tényleg.
Voltak jó pillanatok is. A fiúk együtt építettek, amíg Miki szét nem rombolta. Maja megmutatta, hogy föl tud mászni a csúszda létráján (oké kicsit segítettem), sőt elrugaszkodik a csúszáshoz. Amikor látta a fiúkat hintázni ő is határozottan a hintához ment és bele akart ülni. Aztán hagyta magát hintáztatni, egy ideje messzire elkerülte, sőt büntetésnek vette ha be akartam rakni. Hiába az egy helyben ülés neki sem kedvence.
Itthon beraktam a kádba az egész csapatot és lemostam 6db lábat és 2db kezet (a fiúk egyedül mostak kezet). Ebéd után Maja ment aludni én próbálkoztam meggyőzni a fiúkat, hogy maradjanak csendben amíg a lány alszik. Időnként sikerült, sőt Miki egyszer elém állt, hogy ő aludnia akar. Lefektettem, Ádám is aludni akart. Neki a nappaliban csináltam helyet, mert ha ő is a hálóba megy Miki mellé abból pillanatok alatt ordítós visítozás lesz szoba szétrombolással összekötve. Így esélyes volt, hogy legalább Miki elalszik. Az ígéretes kezdet ellenére mégsem jött be Miki sem aludt el de legalább fél órát csendben feküdt, ez is valami.
Mikor Maja felébredt ismét lementünk a játszóra, uzsonnára vissza így mikor a vihar ideért, mi már túl voltunk a délutáni levegőzésen is.
Hatalmas eső volt! Az egyik nagyobb zuhinál megkérdeztem a fiúkat ki akar kimenni tócsázni. Kicsit furán néztek, Miki bátortalanul mondott igent, épp előtte volt téma a "félünk a vihartól". Mire mindenkit felöltöztettem vízhatlanba már alig esett és a dörgés is elmúlt. A fiúk azért boldogan ugráltak a tócsákba. Maja is szeretet volna menni de neki nincs gumicsizmája. Ha valahol láttok 19-20-as méretben azonnal szóljatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése